25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCondescu „trage“ cu Băsescu pentru 22 noiembrie

Condescu „trage“ cu Băsescu pentru 22 noiembrie

Liderul minerilor din România, Marin Condescu, a declarat că preşedintele Traian Băsescu, susţinut de PD-L pentru un nou mandat la şefia statului, este cel care s-a implicat decisiv în blocarea privatizării complexurilor energetice din Oltenia, făcând posibilă crearea celor două companii energetice naţionale.

Preşedintele Federaţiei Na-ţionale Mine-Energie, Marin Condescu, „a tras semnalul“ pentru minerii din bazinul Olteniei, declarând că actualul şef al statului s-a implicat în blocarea privatizării Complexurilor Energetice de la Rovinari, Turceni şi Craiova. Acest lucru ar fi creat posibilitatea ca Ministerul Economiei să elaboreze proiectele de constituire a celor două companii energetice naţionale. Unul dintre acestea, aprobat recent şi de conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului, propune constituirea unui complex energetic naţional în Oltenia, cu sediul la Târgu Jiu, în ceea ce priveşte sectorul minier. Din acesta ar urma să facă parte complexurile energetice din Oltenia împreună cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Totodată, liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia îi înfierează pe reprezentanţii PSD, care, deşi până în urmă cu două săptămâni au fost de acord cu înfiinţarea celor două mari companii energetice, acum şi-au schimbat punctul de vedere şi nu mai doresc acest lucru.

Joacă pe cartea lui Băsescu

Marin Condescu vorbeşte despre Traian Băsescu în termeni laudativi şi speră ca viitorul preşedinte să aibă aceeaşi opţiune în ceea ce priveşte sistemul energetic din România: „Sperăm să nu mai trecem prin ceea ce am trecut în perioada 2007-2008, când s-a încercat privatizarea complexurilor energetice prin trecerea lor la AVAS. A fost o tentativă nereuşită blocată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu. Sperăm ca această entitate să rămână a statului. În acest an am realizat un lucru pe care nu am reuşit să-l facem în anii trecuţi. Este adevărat că proiectul care se derulează acum se datorează iniţiativei preşedintelui Băsescu de a bloca privatizarea complexurilor. Dacă nu ar fi existat această iniţiativă, nu am mai fi vorbit acum de acest complex în Oltenia. Surprinzătoare este însă poziţia unora din PSD, şi a PSD în general, care acum nu mai sunt de acord şi se opun constituirii acestei entităţi economice“, a declarat liderul Federaţiei Naţionale Mine-Energie, Marin Condescu, care, înainte de cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor din 2004, i-a îndemnat pe mineri să-l voteze pe Traian Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII