12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCine poate şi gard are...

Cine poate şi gard are…

În Craiova, până şi împrejmuirea spaţiilor verzi din faţa blocurilor se face cu pile şi relaţii.

Lucrezi în primărie sau eşti consilier local, pui o vorbă şi te alegi cu un gard metalic. Eşti simplu cetăţean, trebuie să te mulţumeşti şi cu un gard verde sau, mai bine zis, veştejit. Cam în această situaţie sunt locatarii blocurilor de pe străzile Traian Lalescu, Gogu Constantinescu, Dezrobirii şi Nicolae Iorga din cartierul craiovean Rovine. Oamenii sunt indignaţi deoarece din câteva zeci de blocuri, doar unul s-a ales cu gard metalic, modern, iar spaţiile verzi sunt distruse în urma lucrărilor efectuate la conductele de apă. În locul gardului verde de altădată, pus în mare parte din grija lor, a apărut răsad uscat, fără vreo şansă de a prinde rădăcini. „Când plouă se face numai nămol de la pământul galben împrăştiat până în stradă. Grădinile au fost distruse şi trotuarele – făcute praf. Ce să mai vorbim de gard metalic? Nu-l mai avem nici pe ăla verde. Şi-au pus cei de la primărie în faţa blocului lor şi noi… mai avem de aşteptat“, spune o locatară din blocul G15 de pe strada Gogu Constantinescu.

Bloc cu prioritate

În blocul G16 de pe strada Traian Lalescu locuiesc un consilier local, Ana Gheorghe, şi un angajat al Primăriei Craiova, Marian Ghencioiu. Ca o pură coincidenţă, numai la acest bloc, angajaţii de la RAADPFL au avut prins în proiect instalarea unui gard metalic, deşi în cartierul Rovine lucrările de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi au fost sistate. „Da, am înţeles şi eu că au fost discuţii legate de acest gărduleţ. Dar eu sunt sinceră şi vă spun că am fost prima care m-am împotrivit. Cel care a intervenit este un angajat al primăriei care locuieşte la parterul blocului. Chiar am întrebat de ce numai la blocul nostru? Să se facă acelaşi lucru şi cu spaţiul verde de la blocurile vecine. Noi am votat în consiliul local şi avem prinse în proiect reabilitarea şi reamenajarea acestei zone. Pentru că aşa este corect. Pe strada Dezrobirii se va realiza ceva frumos“, a declarat Ana Gheorghe, consilier local.
Între timp, cei de la asociaţia de proprietari ridică din umeri şi îşi pun aceeaşi întrebare. Când va veni rândul celorlalte blocuri? „Au fost discuţii legate de acest gărduleţ. Oamenii se simt nedreptăţiţi. Şi pentru un gard din faţa blocului trebuie să ai relaţii. Cei de la blocurile vecine ne-au întrebat pe noi de ce s-a ales numai G16. Dar nu depinde de asociaţie. Ştim că aici locuiesc o consilieră locală şi un angajat al primăriei“, susţine Dumitru Pănescu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 12 din Rovine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII