13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoi proteste la Energoconstrucţia Rovinari

Noi proteste la Energoconstrucţia Rovinari

Salariaţii de la Energoconstrucţia Rovinari ameninţă din nou cu organizarea de proteste, după ce nu au ajuns la un acord cu administraţia, care nu a achitat de mai multe luni salariile celor peste 200 de muncitori.

Angajaţii de la Energo-construcţia Rovinari se pregătesc de noi proteste după ce salariile nu le-au fost plătite din luna iunie. Ei s-au organizat pentru prima dată în ultimii ani într-un sindicat care să le reprezinte interesele. Ion Gaiţă a fost ales lider al sindicatului „Solidaritatea“, care poartă deja negocieri cu administraţia societăţii pentru a se preveni oprirea din nou a lucrului, muncitorii de la Energoconstrucţia fiind cei care execută lucrările la depozitele de cenuşă de la complexurile energetice din Oltenia. „Situaţia este critică! Trebuie să rezolvăm această problemă împreună cu administraţia. Nu sunt plătite asigurările la sănătate, şomajul şi aşa mai departe. În cazul în care nu se vor rezolva aceste probleme, vom intra în grevă generală“, a declarat Ion Gaiţă.

Ajutaţi de Constantin Creţan

Potrivit muncitorilor, sindicatul „Solidaritatea“ va avea în rândurile sale şi angajaţi de la alte sucursale ale Energoconstrucţia, nu doar din cadrul sucursalei Rovinari. Fostul locotenent al lui Miron Cozma, Constantin Creţan, i-a sfătuit pe muncitori în privinţa felului în care să se organizeze. Creţan a considerat că situaţia în care se află aceştia este de neacceptat, sindicalistul fiind de părere că muncitorii pot să îşi ceară drepturile pe cale legală dacă se organizează. „Este o situaţie critică pentru că de mai multe luni nu s-au plătit salariile. Am ajuns la concluzia că vinovaţi de ce se întâmplă la Energoconstrucţia Rovinari sunt Ministerul Economiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Sunt mulţi bani blocaţi. Sunt primării care au datorii de un milion de lei şi chiar şi consilii judeţene. Este inadmisibil ca nişte consilii judeţene să nu dea bani pentru aceşti oameni şi familiile lor“, a menţionat Constantin Creţan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU