Scurte ştiri

Autori


Scad veniturile în vistieria statului

În luna august, veniturile încasate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj au scăzut în august 2009 cu 4,54% faţă de aceeaşi lună din 2008, a anunţat ieri conducerea instituţiei.

„Scăderea încasărilor la bugetul general consolidat al statului se datorează şi faptului că în luna august a fost perioadă de concedii şi chiar de concedii fără plată, ceea ce a denaturat încasările“, a precizat directorul coordonator al DGFP Dolj, Eugen Călinoiu.

Cea mai performantă măsură de executare silită a firmelor care nu şi-au plătit la timp impozitele a fost de blocare a conturilor bancare deţinute la diverse bănci. În august, au fost operate popriri asupra disponibilităţilor bancare la 1.799 de firme, pentru mai mult de 21 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de DGFP Dolj. Întrebat care au fost problemele companiilor din judeţ în perioada analizată, şeful Finanţelor a precizat că societăţilor doljene le-au lipsit „activitatea, comenzile şi de aceea au scăzut şi încasările către buget“.

 Ramona OLARU

Protestatarii, trimişi în Lunca Jiului

Primarul Craiovei îi trimite pe toţi cei care vor să demonstreze în parcul din Lunca Jiului, adică în Parcul Tineretului. Dacă nu le convine locaţia, mai au de ales între Parcul „Romanescu“ şi curtea interioară a sediului primăriei, unde îşi ţin angajaţii autoturismele parcate.

Dispoziţia a fost dată în cursul acestei luni chiar de edilul Băniei, Antonie Solomon. Aşa, să le mai taie din elan celor puşi pe greve, proteste, manifestaţii tocmai în buricul oraşului, sub fereasta primăriei sau a prefecturii. Cel puţin aceste destinaţii le-au fost recomandate reprezentanţilor Asociaţiei Persoanelor Deposedate Abuziv, a Foştilor Deportaţi şi Refugiaţi din România. Aceştia au solicitat aprobare din partea Primăriei Craiova pentru susţinerea unui miting astăzi, în Piaţa „Mihai Viteazul“.

Cu 24 de ore înainte de a demara protestul, asociaţia a fost anunţată de primărie că de acum înainte au de ales între Parcul Tineretului, Parcul „Romanescu“ sau curtea instituţiei care găzduieşte administraţia locală. Lucru confirmat şi de purtătoarea de cuvânt a primăriei, Iulia Mladin: „Este o dispoziţie dată de Primăria Craiova. Nu este vizată această asociaţie în vreun fel. Toate demonstraţiile care vor avea loc de acum înainte în Craiova se vor desfăşura în aceste trei locaţii“.


Maria CERNĂTESCU

De două luni fără salarii

Unii angajaţi ai Primăriei Crasna – Gorj nu şi-au mai primit salariile de două luni. Este vorba de 12 angajaţi ai Serviciului Public, precum şi de asistenţii personali din localitate, care nu şi-au încasat banii pe lunile august şi septembrie. „Sperăm ca restanţele salariale să fie achitate măcar în octombrie. Situaţia financiară va deveni şi mai grea spre sfârşitul anului, în luna decembrie, când Primăria Crasna ar putea intra în imposibilitate de plată“, a spus Dumitru Blându, viceprimarul din comuna Crasna.

Eugen MĂRUŢĂ

Social-democraţii din Olt îl susţin pe Geoană

Preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, a spus luni că organizaţia judeţeană a PSD a demarat campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.  

Oprescu a menţionat că PSD Olt vrea să strângă aproximativ 80.000 de semnături în acest sens, campania fiind în plină derulare la nivelul judeţului Olt.  

În plus, organizaţia judeţeană a PSD a stabilit şi lista cu cei 50 de delegaţi care vor participa la congresul partidului şi care au misiunea de a-l susţine pe Mircea Geoană pentru candidatura la preşedinţia României.

Decizia participării la congres a fost luată, potrivit lui Opres-cu, la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Olt, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute.

Ioana DIMAComenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 23 septembrie 2009

Actualitate

» Gorj: Din ce în ce mai puţini bani la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu
» Fotbal: Gaz Metan CFR Craiova a eliminat-o pe Ceahlăul din Cupa României
» Băsescu: Sistemul de protecţie socială este fraudat
» Adio rambursări ilegale de TVA!
» AVAS: Fabrica de Avioane trebuie vândută urgent
» CE Craiova negociază înfiinţarea unei termocentrale la Işalniţa
» Sfârşitul dictaturii supermarketurilor
» Craiova: Contex de toamnă, un târg cu marfă diversificată
» GORJ: Un adolescent din Târgu-Cărbuneşti, victimă a unui accident rutier
» 3.000 de firme inactive fiscal

Local

» Alegeri fără judecători
» Începe termoizolarea blocurilor din Severin
» România a fost anul trecut al zecelea beneficiar al fondurilor UE
» Liber la droguri şi sex?
» Meditaţiile date elevilor de la clasă, interzise prin lege
» Jihad în învăţământ
» Infrastructură expirată
» Precizări
» Bărbatul care şi-a omorât fratele, după gratii
» Trenul deraiat îi bagă în urmărire penală pe ceferişti

Dolj

» Angajaţii din spitale au salariile asigurate
» Buletin fără locuinţă în proprietate

Gorj

» A ucis-o pentru că l-a lovit cu piatra

Sport

» Vali Găman a fost la spital
» Spectacol fără spectatori
» Pandurii scăpară de stresul Cupei României
» CSM Vâlcea a pierdut onorabil
» „Găzarii“ vor să câştige cu Ceahlăul
» Scurte ştiri
» Marcu, cel mai bun la tras cu arcul
» Greu în Superligă
» Pavel a recunoscut valoarea Suediei
» Niculescu a acces în turul doi la Taşkent
» România întâlneşte „sperietoarea“ Rusia
» Aproape eliminaţi din Cupă
» Misiune dificilă pentru echipa lui Theo Evans
» SCM, amical cu Oltchim

Bani & Afaceri

» Scurte ştiri
» Oferte de muncă pentru absolvenţi
» Funcţionarii primăriilor, slab pregătiţi
» Masterplanul Aeroportului Craiova aşteaptă aprobarea CJ

Magazin

» Pui cu parmezan
» American Foxhound, un câine loial
» Cum să trăieşti într-o lume de basm
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top