7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMicrosoft - Yahoo, o colaborare suspectă

Microsoft – Yahoo, o colaborare suspectă

Autorităţile americane antitrust din cadrul Departamentului de Justiţie au solicitat documente suplimentare referitoare la acordul prin care Microsoft va furniza Yahoo tehnologie în domeniul motoarelor de căutare, relatează Bloomberg.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Microsoft, gigantul american a anticipat încă de la semnarea acordului că autorităţile vor ţine multe luni sub analiză acordul dintre cele două companii.
„Am spus de la anunţarea acordului că analiza autorităţilor de reglementare va dura“, a declarat purtătorul de cuvânt al Microsoft, Jack Evans.
Când a fost anunţată colaborarea dintre cele două companii în domeniul motoarelor de căutare, pe 29 iulie anul curent, şeful Microsoft, Steve Ballmer, şi directorul executiv al Yahoo, Carol Bartz, au spus că se aşteaptă la o examinare îndeaproape a acordului de către autorităţi.
Aceştia au afirmat că încheierea acordului va fi posibilă cam la începutul anului viitor.
Steve Ballmer este totuşi încrezător şi că va trece de regulatorii din domeniu, mai relatează Bloomberg. Yahoo cooperează pe deplin cu autorităţile antitrust, a spus şi purtătorul de cuvânt al acestei companii, Adam Grossberg.

NEC, Hitachi şi Casio se unesc pentru profit

Corporaţiile japoneze NEC, Hitachi Ltd şi Casio Computer Co. au anunţat ieri că au ajuns la un acord pentru fuziunea diviziilor lor de telefonie mobilă, într-o încercare de sporire a profitului, informează Yahoo News, citând AFP.
Împreună, cele trei companii deţin locul doi pe piaţa niponă de dispozitive de telefonie mobilă, înaintea corporaţiei Panasonic, depăşite însă de Sharp Corp., care deţine cea mai mare cotă de piaţă.
Din fuziunea celor trei divizii de producţie a dispozitivelor mobile, NEC va deţine iniţial 66%, Casio – 17,34%, iar Hitachi – 16,66%. Ţinta celor trei companii este ca operaţiunea de fuziune să fie completă până în luna aprilie a anului următor, după care urmează o infuzie de capital în noua firmă, ceea ce ar ridica procentul deţinut de NEC la 70,74% şi la 20% a companiei Casio. Cota Hitachi ar urma să se reducă la 9,26%. Hitachi este în prezent într-un proces de restructurare după o pierdere de 787,3 miliarde de yeni, echivalentul a 8,7 miliarde de dolari, înregistrată în luna martie, aceasta fiind cea mai mare pierdere a unui producător japonez. Hitachi începuse o  colaborare cu Casio în 2004, însă afacerea comună a picat din cauza crizei financiare actuale.
Majoritatea japonezilor deţin deja un telefon mobil, iar operatorii şi producătorii de dispozitive mobile se confruntă cu provocări tot mai mari pe o piaţă cu un asemenea nivel de saturaţie. Concurenţii străini, precum Apple, al cărui iPhone a fost lansat în Japonia anul trecut prin operatorul Softbank, fac viaţa producătorilor niponi cu atât mai grea.
NEC produce dispozitive mobile pentru operatorii japonezi NTT DoCoMo şi Softbank, în timp ce Casio-Hitachi dezvoltă produse pentru corporaţia KDDI şi pentru Softbank, dar şi pentru Verizon Wireless din Statele Unite şi pentru LG Telecom din Coreea de Sud.
Corporaţia NEC, care în martie înregistra 296,6 miliarde de yeni pierdere, a disponibilizat 20.000 de muncitori şi a închis afacerile cu computere personale în America de Nord şi Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS