10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAndronescu este de acord să completeze Codul Educaţiei

Andronescu este de acord să completeze Codul Educaţiei

Ministrul Ecaterina Andronescu şi preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru educaţie, Mircea Miclea, s-au întâlnit ieri la Palatul Victoria pentru a discuta soluţiile de armonizare a prevederilor Codului Educaţiei cu cele din pachetul legislativ al comisiei. Andronescu a declarat, la finalul întâlnirii, că este dispusă să ţină seama de toate sugestiile ce pot îmbunătăţi Codul Educaţiei, astfel încât sistemul de învăţământ să devină modern şi performant.
„Cred că trebuie să avem o abordare tehnică, să cuprindem în lege cele mai bune soluţii, în aşa fel încât, într-adevăr, sistemul de educaţie să crească în performanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul Miclea, acesta este şi punctul de vedere al Domniei sale şi vom încerca să discutăm soluţiile favorabile unei legislaţii moderne şi pentru performanţa sistemului de învăţământ“, a spus ministrul la finalul întâlnirii ce a durat aproape două ore.
Ecaterina Andronescu a mai spus că este dispusă să discute pe marginea Codului pentru a face modificări, dacă ele se dovedesc necesare. Aceasta a precizat că dialogul va fi purtat în continuare şi cu sindicatele, cu profesorii şi studenţii şi că se va ţine seama şi de propunerile care vor fi aduse pe forumul site-ului ministerului. De asemenea, întâlnirile dintre membrii comisiei Miclea şi reprezentanţi ai ministerului vor avea loc şi în următoarele zile.

Miclea: Redactarea Codului Educaţiei este responsabilitatea ministerului

Totodată, Mircea Miclea a declarat că membrii Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie vor fi consultaţi ca experţi de către Ministerul Educaţiei, subliniind că ministerului îi revine responsabilitatea pentru soluţiile alese în urma discuţiilor ce vor avea loc. „Am decis să ne întâlnim pentru a fi consultaţi ca experţi şi pentru a ne prezenta soluţiile elaborate de către Comisia prezidenţială. Precizez însă că responsabilitatea pentru redactare aparţine în întregime ministerului“, a declarat Miclea. Acesta a precizat că, în cadrul întâlnirii cu Andronescu, nu s-a intrat efectiv în armonizarea soluţiilor divergente oferite anterior de Comisie şi de minister, ci doar s-a convenit asupra principiilor colaborării. „Până acum nu ne-au consultat deloc, dar acum vom fi ca un sprijin, la sugestia primului-ministru. Noi nu avem altă putere decât cea a argumentelor, pentru că, repet, responsabilitatea redactării revine ministerului“, a conchis Miclea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU