12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGermanii sunt mai fericiţi cu Dacia decât cu Renault

Germanii sunt mai fericiţi cu Dacia decât cu Renault

Într-un studiu privind satisfacţia clienţilor germani de automobile, Dacia a depăşit mărci precum Renault, Citroen, Ford şi Opel, clasându-se pe locul nouă.

Studiul a fost efectuat în Germania de firma de cercetare J.D. Power and Associates pe internet şi a inclus părerile a 16.200 de persoane, care deţin un autoturism al mărcii respective de cel puţin doi ani.
Potrivit concluziilor studiului, Dacia s-a clasat cu numai patru puncte sub media generală, întrunind un total de 810 puncte din 1.000 posibile, situându-se pe locul nouă, la egalitate cu Volkswagen. Dacia a învins mărci de renume precum Ford, Opel, Renault, Citroen, Nissan, Seat, Suzuki, dar şi mărcile coreene Hyundai şi Kia.
Marele câştigător al studiului J.D. Power este marca Daihatsu, care conduce topul satisfacţiei clienţilor auto din Germania cu 843 de puncte. Daihatsu, o subsidiară a companiei japoneze Toyota, s-a clasat în top înaintea „greilor“ germani Mercedes-Benz, BMW sau Audi. Conform studiului, Daihatsu a punctat puternic la capitolele service şi costuri de întreţinere şi este pe primul loc în top pentru prima dată de la începerea studiului, în 2002. Alfa Romeo s-a situat pe locul doi, cu 835 de puncte, la egalitate cu Mercedes-Benz, în timp ce BMW a întrunit 834 de puncte, iar Audi s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu Toyota.
Locurile şapte şi opt în clasament, cu nouă, respectiv şase puncte mai mult decât Dacia, le-au ocupat Volvo şi Mitsubishi. Codaşii topului, ocupând ultimele patru locuri, au fost Peugeot, Fiat, Chevrolet şi Smart.
Cercetarea făcută de J.D. Power a scos în evidenţă legătura strânsă între gradul de satisfacţie al clienţilor şi loialitatea faţă de o anumită marcă. Trei sferturi dintre cei intervievaţi au declarat că iau cu siguranţă în calcul cumpărarea unui nou automobil de la acelaşi producător.
Studiul s-a făcut ţinându-se cont de 67 de criterii, împărţite în patru grupe: cât de atrăgătoare este maşina (32%), calitatea şi fiabilitatea (26%), costurile de întreţinere (22%) şi, în final, cât de mulţumiţi au fost cumpărătorii de serviciile oferite de dealeri (20%). Cercetarea a cuprins 27 de mărci, prin 113 modele.

Top 10:
1.    Daihatsu    843pc.
2.    Alfa Romeo, Mercedes-Benz    835pc.
3.    BMW    834pc.
4.    Audi, Toyota    831pc.
5.    Mazda, MINI, Skoda    830pc.
6.    Honda    829pc.
7.    Volvo    819pc.
8.    Mitsubishi    816pc.
9.    Dacia, VW    810pc.
10.    Suzuki    808pc.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII