10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAVAS îşi ia Rodipetul înapoi

AVAS îşi ia Rodipetul înapoi

Rodipet va reveni la stat. Colegiul Director al AVAS a hotărât desfiinţarea contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni privind SC RODIPET SA Bucureşti din cauza nerespectării obligaţiilor investiţionale scadente ale cumpărătorului. „Colegiul Director al AVAS a hotărât desfiinţarea cu daune interese a contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni privind SC RODIPET SA Bucureşti (în prezent SC NETWORK PRESS CONCEPT SA), ca urmare a acţionării pactului comisoriu. Contractul de privatizare a fost semnat în decembrie 2003, împreună cu SC MAGNAR SYSTEMS COM SA Otopeni (în prezent SC MAGNAR TWO SRL)“, se arată într-un comunicat de presă al AVAS.  
Autoritatea cere cumpărătorului să-i plătească penalităţi de 1,9 milioane de lei ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale, peste 375.000 de euro penalităţi pentru nerealizarea investiţiilor de dezvoltare şi dividendele încasate pe perioada de valabilitate a contractului.
„AVAS va face demersurile necesare în vederea stabilirii şi recuperării prejudiciilor provocate Autorităţii şi a întinderii daunelor interese, altele decât cele precizate anterior, în cadrul litigiului, pe baza unei expertize întocmite de persoane fizice/juridice abilitate prin lege pentru astfel de operaţiuni“, se mai arată în comunicatul AVAS. După desfiinţarea contractului de vânzare-cumpărare, Autoritatea vrea să execute garanţiile reale imobiliare constituite în favoarea sa şi reînscrierea AVAS ca acţionar pentru un pachet de peste 7,3 milioane de acţiuni emise de Rodipet SA. Potrivit comunicatului AVAS, Rodipet SA Bucureşti a fost vândută prin semnarea unui contract de privatizare prin care SC MAGNAR TWO SRL a achiziţionat 90.574 de acţiuni, reprezentând 100% din capitalul social al acestei companii. „În prezent, SC NETWORK PRESS CONCEPT SA (fosta SC RODIPET SA) se află în insolvenţă, ca urmare a cererii formulate de Regia Autonomă Monitorul Oficial“, se mai spune în comunicat.  Potrivit postului TV Themoneychannnel, directorul general al Rodipet, Florin Lungoci, a declarat că nu a luat încă la cunoştinţă despre această decizie. Totodată, directorul Rodipet a afirmat că toate datoriile companiei au fost plătite.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU