10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSectorul IT&C poate crea noi joburi

Sectorul IT&C poate crea noi joburi

Domeniul IT&C poate să păstreze actualele locuri de muncă şi chiar să creeze mai multe posturi decât în alte sectoare de activitate, dacă va fi sprijinit de Ministerul Comunicaţiilor şi de guvern, potrivit Nokia România. Directorul general al companiei, John Guerry, s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu ministrul comunicaţiilor, Gabriel Sandu, discuţiile vizând în principal colaborarea dintre producătorul de telefoane finlandez şi guvern. „Guerry consideră că, în ciuda perioadei de criză, în domeniul IT&C nu numai că se pot păstra toate locurile de muncă, dar se pot crea mult mai multe posturi decât în alte sectoare de activitate, acest lucru fiind posibil cu sprijin din partea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi a guvernului“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Parteneriat MCSI cu Nokia

Guerry s-a arătat interesat de dezvoltarea unui parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor pentru susţinerea investiţiilor pe care grupul finlandez le are în vedere în România. „În contextul interesului Nokia de a investi în România, MCSI a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării cifrele de şcolarizare în specializările Poştă, IT şi Comunicaţii la nivel universitar şi preuniversitar, în vederea creării unui parteneriat între cele două ministere pentru pregătirea de specialişti în domeniu în concordanţă cu cerinţele pieţei“, se mai spune în comunicat.
Nokia a început, în februarie 2008, producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, judeţul Cluj, investiţia ridicându-se la 60 de milioane de euro. Aici lucrează aproximativ 1.800 de angajaţi.

Vasile Puşcaş: Am dori ca investiţia Nokia să reprezinte un succes

Directorul general Nokia s-a întâlnit şi cu şeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Vasile Puşcaş. La această întrevedere, ministrul Puşcaş a dorit să precizeze că „România trebuie să fie preocupată de avantaje comparative şi transformarea acestora în competitivitate, în special pe fondul spectrului recesiunii în Europa“. „Am dori ca investiţia grupului Nokia în România să reprezinte un succes evident din perspectiva proiectelor de investiţii în ţara noastră şi a participării la cursa competitivităţii. România este interesată ca firmele autohtone/europene să găsească toate condiţiile necesare pentru plasarea de noi investiţii în ţara noastră şi dorim ca acestea să reprezinte angajamente pe termen lung, fără ca lucrătorii români să aibă îngrijorări în legătură cu ameninţări de relocalizare a investiţiilor“, a arătat Puşcaş, conform comunicatului.
DAE precizează că reprezentanţii firmei Nokia în România au apreciat că unele zone din ţara noastră se pot menţine în topul preferinţelor pentru localizarea companiilor europene din domeniul IT, acesta fiind un prim rezultat al abordării integrate, avută în vedere în cazul polilor de competitivitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS