36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajatorii europeni au sute de locuri de muncă vacante

Angajatorii europeni au sute de locuri de muncă vacante

Chiar dacă, în ultima vreme, criza mondială a determinat închiderea unor fabrici şi disponibilizări în masă, joburile postate în reţeaua Eures ca fiind vacante sunt la fel de numeroase ca şi până acum.

 

Ofertele de locuri de muncă, anunţate de angajatorii din Spaţiul Economic European ca fiind vacante, nu sunt afectate de criza economică mondială. „În prezent, în reţeaua Eures, pentru România sunt disponibile aproximativ 260 de locuri de muncă“, a declarat Alina Ghercioiu, inspector în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Aceasta a explicat că, făcând o comparaţie cu lunile trecute, numărul slujbelor puse la dispoziţia celor interesaţi prin intermediul Eures a rămas aproximativ acelaşi (la începutul lunii septembrie, în reţea erau disponibile cam 250 de locuri de muncă, iar la mijlocul lunii august, aproximativ 270). „Reamintesc însă faptul că locurile de muncă oferite prin reţeaua Eures se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European“, a adăugat Alina Ghercioiu.

 

Salarii între 200 şi peste 4.000 de euro

 

Meseriile în care sunt locuri de muncă vacante variază de la analist programator, la inginer sistem software, programator IT, ingineri în diverse specializări, medic specialist, infirmier, confecţioner, ospătar, miner, bucătar, patiser, măcelar, portar. Cele mai multe locuri disponibile sunt la angajatorii din Republica Cehă (90 de posturi), urmaţi de cei din Marea Britanie (41 de posturi) şi Italia (37 de posturi). Alţi angajatori care pun locuri de muncă vacante la dispoziţia doljenilor, prin reţeaua Eures, provin din Belgia, Finlanda, Lituania, Malta, Slovacia, Ungaria şi chiar România (Braşov). Salariile oferite de angajatorii europeni pornesc de la peste 200 de euro şi pot ajunge, în funcţie de pregătire şi de ţara în care urmează să se desfăşoare activitatea, la peste 4.000 de euro pe lună.

Doljenii care sunt specializaţi într-una din aceste meserii şi care doresc să muncească în străinătate pe posturile oferite prin această reţea trebuie să se adreseze consilierului Eures, din cadrul AJOFM Dolj.

 

Doljenii oferă 1.255
de locuri de muncă

 

În ceea ce priveşte locurile de muncă oferite de angajatorii doljeni, acestea au depăşit 1.250. Asta, în condiţiile în care numărul persoanelor ce urmează să fie disponibilizate este în creştere. „Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, avem înregistrate 1.255 de posturi disponibile“, a precizat Alina Ghercioiu. 24 de locuri dintre acestea sunt pentru persoane cu studii superioare, 1.121 pentru persoane calificate pentru diverse ocupaţii şi 110 pentru necalificaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS