22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriServiciile aduc performanţe în afaceri

Serviciile aduc performanţe în afaceri

În 2007, domeniul serviciilor a fost unul dintre cele mai performante din Dolj. Firmele mici sunt cele care au reuşit să găsească uşor reţeta succesului pe piaţa de afaceri din judeţ.

 

Chiar dacă nu este la îndemâna oricui, câteva sute de societăţi din Dolj au reuşit să găsească cheia transformării unei simple firme într-o afacere de succes. Reprezentanţii societăţilor doljene cu rezultate deosebite s-au întâlnit ieri, la Craiova, la cea de-a 15-a ediţie a Topului Firmelor 2007, un eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“. „Topul îi prezintă pe cei care au găsit anul trecut, prin excelenţă şi competitivitate, reţeta succesului pe piaţa de afaceri doljeană“, a declarat Constantin Răducănoiu, preşedintele CCI „Oltenia“, care a subliniat faptul că mediul de afaceri are nevoie de autorităţile publice pentru a se dezvolta.

„În domeniul prestări servicii, firmele mici au fost preponderente“

 

În top sunt incluse 809 firme, care au îndeplinit condiţiile impuse de metodologia naţională. Dintre acestea, aproximativ 320 au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, la cele 46 de grupe de activitate ale celor şase domenii (Cercetare, dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, pescuit şi piscicultură; Construcţii; Servicii; Comerţ, export, turism). Clasamentul s-a realizat pe fiecare grupă de mărime în parte (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari şi întreprinderi foarte mari). „În top sunt incluse foarte multe firme mici care au reuşit să aibă performanţă în 2007. Ca şi domenii de activitate, chiar dacă toate au fost performante, în domeniul prestări servicii, firmele au fost preponderente“, a precizat Constantin Răducănoiu.

Trebuie menţionate continuitatea performanţelor şi managementul de vârf la cele 34 de firme care, în perioada 2003-2007, s-au clasat an de an pe primele trei locuri.

 

„S-au avut în vedere toate firmele din judeţ, nu doar cele membre ale Camerei“

 

Pentru stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor au fost luate în considerare atât informaţiile economico-financiare şi situaţiile financiare ale firmelor, cât şi declaraţiile vamale pentru valoarea exportului, informaţiile furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi de Camera de Comerţ şi Industrie. „S-au avut în vedere toate firmele din judeţ, nu doar cele membre ale Camerei“, a spus Constantin Răducănoiu, care a explicat că Topul Firmelor 2007 de la Craiova a fost organizat într-un moment în care Camera îşi redefineşte imaginea de organizaţie deschisă către membri. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor au fost cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, precum şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

 

„Oltenia n-a ştiut să iasă în faţă şi nu este deocamdată ce ar trebui să fie“

 

Chiar dacă topul a prezentat cele mai performante firme din judeţ, o parte din participanţii la eveniment au subliniat faptul că oltenii pot mai mult de atât. „Am sentimentul că Oltenia n-a ştiut să iasă în faţă şi nu este deocamdată ce ar trebui să fie“, a declarat Mircea Dinescu, care a primit o diplomă de excelenţă la evenimentul de ieri.

Media Sud Management SA, premiată
la Topul Firmelor

Media Sud Management SA a primit premiul I la categoria Industrie – „Edituri, tipărirea, reproducerea înregistrărilor pe suporţi şi activităţi conexe“, întreprinderi mijlocii.

Agenţia de Presă Click News SRL a primit premiul II la categoria Servicii – „Activităţi cinematografice, de radio, televiziune şi ale agenţiilor de presă, alte activităţi de spectacole“, întreprinderi mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS