17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTichete-cadou pentru ortacii din Oltenia

Tichete-cadou pentru ortacii din Oltenia

În ciuda crizei financiare de la nivel mondial, ortacii gorjeni îşi vor lua primele de Crăciun. Minerii din cadrul SNLO şi de la Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni vor primi tichete de masă în valoare de 400 – 600 de lei de persoană.

Cei peste nouă mii de mineri din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) speră ca efectele crizei financiare mondiale să nu îi afecteze. Ei vor primi înainte de Crăciun tichete-cadou în valoare de 400 de lei de angajat. „Nu este propriu-zis o primă de Crăciun, ci este o prevedere a contractului colectiv de muncă, iar aceasta trebuie respectată. De la sfârşitul lunii noiembrie şi până la jumătatea lui decembrie fiecare angajat îşi va primi tichetele-cadou în valoare de 400 de lei. Decizia de acordare a acestora a fost luată la începutul anului, când s-au stabilit datele din contractul colectiv de muncă. Nu ne afectează financiar această acţiune, chiar dacă este vorba despre o sumă de peste 3.600.000 de lei“, a spus Doru Strâmbulescu, purtătorul de cuvânt al SNLO.

 

La CER şi CET, prime mai mari

 

Atât angajaţii Complexului Energetic Rovinari, cât şi cei de la Turceni vor primi şi ei tichete-cadou. „Aşa este trecut în contractul colectiv de muncă: tichete de sărbători în valoare de 600 de lei de persoană. Le vor primi. Le-am mai plătit acum şi primele pentru murături, pentru că au câştigat în instanţă. Plata acestor prime va afecta profitul complexului energetic. Am achitat peste 12 milioane de lei celor patru mii de angajaţi“, a precizat Leonard Filip, purtătorul de cuvânt al CE Rovinari.

Potrivit purtătoarei de cuvânt Elena Zamfir, la Turceni încă nu a fost stabilită data la care ortacii îşi vor primi tichetele de Crăciun, dar în decembrie va avea loc o întâlnire a conducerii unităţii cu sindicatele şi se va stabili prima în funcţie de buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII