13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOfertele de sărbători, aproape epuizate

Ofertele de sărbători, aproape epuizate

Agenţiile de turism din România au vândut deja aproape 80% din pachetele turistice destinate sărbătorilor de iarnă, oferte care se vor epuiza în primele zile ale lunii următoare, a declarat consultantul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Acesta a menţionat că, în ceea ce priveşte Austria, cea mai solicitată destinaţie externă, nu se mai găsesc decât pachete ce pornesc de la 800 de euro, în condiţiile în care acum o lună se puteau găsi oferte pentru acestă ţară cu preţuri începând de la 250 de euro. De asemenea, pentru destinaţii interne precum Valea Prahovei sau Moeciu – Bran, se pot găsi foarte greu oferte, a spus Bădulescu.

Potrivit reprezentantului ANAT, oferte destul de atractive pentru destinaţii externe se mai pot găsi în bazinul mediteranean. Totodată, la preţuri tentante, agenţiile oferă vacanţe în staţiunile balneoclimaterice sau pe litoral.

 

Mai mulţi români în vacanţă peste hotare

 

Estimările Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism relevă că numărul turiştilor români care vor călători în străinătate în sezonul de iarnă va creşte anul acesta „peste media cu care ne-am obişnuit, adică cu aproximativ 35%“, a spus Traian Bădulescu. În ceea ce priveşte turismul intern, şi aici se aşteaptă pentru perioada de iarnă o creştere a numărului de turişti cu 10% faţă de anul trecut.

Potrivit ANAT, destinaţiile preferate de români în perioada sărbătorilor de iarnă sunt în continuare staţiunile montane, în special cele de pe Valea Prahovei, urmate de staţiunile balneoclimaterice şi turismul rural, care a început să fie vândut şi prin agenţiile de turism. Privitor la turismul extern, agenţiile spun că destinaţiile cele mai solicitate pentru perioada sărbătorilor de iarnă vor fi Austria, Bulgaria, Egipt, Franţa, dar şi destinaţiile exotice precum Cuba.

Ca o nouă tendinţă, reprezentanţii agenţiilor de turism au observat că, de Crăciun, turiştii români se orientează către pensiunile rurale, iar pentru Anul Nou, către staţiunile montane, unde se cazează la hoteluri şi vile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS