22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriChinezii vor produce tractoare la Braşov

Chinezii vor produce tractoare la Braşov

HOYO – SHK Modern Agricultural Equipment, reprezentantul pentru Europa al Shantuo Agricultural Machinery Equipment din China, urmează să investească 20 de milioane de dolari într-o fabrică de asamblat tractoare de mică putere în judeţul Braşov. Pe o platformă industrială de 50.000 mp, care va fi deschisă la începutul anului 2009, chinezii vor să producă 100.000 de tractoare în perioada 2009-2012. Producătorul se va orienta în special către tractoare de 20-30 CP, având în vedere că, pe piaţa românească, peste 65% din aceste utilaje au 65 CP sau mai mult.

Ionel Blănculescu, reprezentantul firmei care a asigurat consultanţă companiei HOYO pentru investiţia de la Braşov, a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, detaliile proiectului, a cărui valoare se va ridica la 20 de milioane de dolari. Investiţia presupune crearea unei platforme de montaj al tractoarelor, kit-urile pentru aceste utilaje urmând să fie aduse din China.

Pentru început, vor fi angajaţi 150 de muncitori, numărul lor urmând să crească până la 500, odată cu extinderea fabricii. Investitorii promit să angajeze oameni din rândul disponibilizaţilor de la fosta uzină Tractorul, consultantul proiectului precizând că „existenţa mâinii de lucru şi experienţa internaţională a fostei uzine de tractoare de la Braşov reprezintă elemente care au atras atenţia concernului chinez“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII