17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAutomobile Craiova îşi schimbă şeful

Automobile Craiova îşi schimbă şeful

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Automobile Craiova, Lyle Watters, a demisionat din funcţie, iar înlocuitorul său va fi stabilit într-o şedinţă ulterioară a CA. Watters, care a fost negociatorul Ford pentru preluarea Daewoo România, a renunţat şi la calitatea de membru în Consiliul de Administraţie.

Anunţul a fost făcut ieri de directorul Automobile Craiova, Lucian Luţaru, care i-a convocat pe acţionari la o şedinţă în care se va decide cine îi va lua locul lui Watters. „Probabil domnului Watters i s-a dat altă însărcinare. Şi-a îndeplinit mandatul“, a declarat Luţaru. Cel mai probabil, noul preşedinte al ACSA va fi Kevin Winton Reynolds, cetăţean britanic, care va completa CA. „Aşa ar fi normal, ca acela care îl înlocuieşte pe Lyle Watters să fie ales şi preşedinte al CA“, a precizat Luţaru.

Deşi a renunţat la funcţiile de la ACSA, Watters continuă să fie şeful Consiliului de Administraţie al Ford România. Şedinţa în care va fi ales preşedintele CA al ACSA ar putea aduce surprize. Teoretic, fiecare dintre cei cinci membri îşi poate depune candidatura, printre aceştia regăsindu-se şi Dinel Staicu. Acesta reprezintă SIF Oltenia, societate care deţine peste 21% din capitalul social al ACSA. Restul acţionarilor sunt Ford Motor Company, cu 72,4%, şi alte persoane fizice.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII