20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriArash AF10, bolidul britanic

Arash AF10, bolidul britanic

Supercar-ul AF10 se prezintă cu un pachet de îmbunătăţiri inspirat din maşinile destinate curselor Le Mans şi Formula 1. Pachetul include un spoiler frontal radical şi prize de aer mai mari. Poziţionarea „aripii“ faţă reprezintă semnătura maşinilor din familia Arash.

Britanicii au folosit ca unitate de propulsie un 7.0 l, de fabricaţie GM, a cărei putere este estimată la 550 CP la 6.000 de rotaţii pe minut, iar Grazianno Transmissioni a fost ales drept furnizorul cutiilor de viteze.

Şasiul este fabricat din carbon şi oţel şi a fost proiectat special pentru a face loc discurilor de frână AP, din material compozit carbon-ceramic. Greutatea totală a maşinii a fost menţinută la un nivel mic, prin folosirea componentelor tip „fagure“ din carbon. Construcţia şi montarea caroseriei se fac la fabrica Arash Cars din Cambridge, sub un strict control al calităţii. O parte dintre componentele bolidului se fabrică în Sawston, constructorul intenţionând să lanseze pe piaţă doar o serie limitată de automobile. Se estimează că vor fi construite 25 de unităţi pe an, dintre care o mică parte va fi destinată pieţei auto din Statele Unite.

Specificaţii tehnice:

Motor: 7.0 l V8 GM

Putere maximă: 550CP/6.000 rpm

CP/litru:78,6

0-100km/h: 3,4 secunde

Viteză maximă: 328 km/h

Nr. de unităţi/an: 25

Preţ aproximativ: 229.443 de dolari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS