17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCriza imobiliară afectează piaţa construcţiilor

Criza imobiliară afectează piaţa construcţiilor

Prelungirea perioadei de îngheţ a pieţei imobiliare din Craiova influenţează în mod negativ piaţa construcţiilor. Dezvoltatorilor de proiecte imobiliare le-a cam pierit elanul, iar rezultatul e vizibil: unele proiecte demarate stagnează.

 

Cu toate că toamna era anotimpul în care craiovenii obişnuiau să-şi cumpere o locuinţă, anul acesta, lucrurile s-au schimbat. Nici finalizarea concediilor, nici banii strânşi din nunţi şi nici nevoia unei locuinţe pentru copiii trimişi la facultate nu i-au mai convins pe craioveni să investească în imobile.

Atât proprietarii de locuinţe, cât şi potenţialii cumpărători aşteaptă vremuri mai bune.

 

Constructorii amână începerea lucrărilor

 

Speriaţi că nu au cui să vândă, dezvoltatorii imobiliari au început să renunţe la proiecte. „În Bucureşti, unii dezvoltatori de proiecte au renunţat la ele. În Craiova, cei ce au apucat să demareze proiecte imobiliare şi-au temperat elanul. Vând, în principal, din stoc şi deja investesc ponderat“, a declarat Valeriu Onescu, directorul agenţiei Rai Imobiliare.

În piaţă, se observă deja o tendinţă în acest sens. „Ştiu constructori care au amânat începerea lucrărilor din cauza situaţiei actuale din piaţa imobiliară. Deocamdată, stau şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Le este teamă că nu vor reuşi să scoată banii investiţi, mai ales că materialele de construcţie s-au scumpit“, a precizat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare.

 

Speculanţii au ieşit în pierdere

 

Situaţia este similară şi la nivel naţional. Specialiştii prevăd o încetinire a ritmului de livrare a unora dintre noile complexuri rezidenţiale. „Sunt dezamăgiţi acum cei care au investit speculativ, în special în proprietăţi rezidenţiale, sperând la creşteri de preţuri de 200-300%“, notează www.ziare.com. Site-ul avertizează că succesul imobiliar nu va mai fi la îndemâna oricui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU