16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriZece, cheia succesului la interviu

Zece, cheia succesului la interviu

Zece este cifra norocoasă la un interviu. În zece secunde, cu zece gesturi şi cu zece cuvinte puteţi cuceri angajatorul şi obţine jobul dorit.

Când sunteţi faţă în faţă cu angajatorul, trebuie să aveţi în minte un singur lucru – cifra zece. Primele zece secunde, primele zece gesturi şi primele zece cuvinte vă pot transforma din simplu candidat pentru un job în angajatul ideal. Site-ul www.recrutam.ro vă propune un model de comportament cu care puteţi trece de interviu.

 

Zece secunde

 

De primele zece secunde depinde întreaga întâlnire. Se formează prima impresie, care va conta foarte mult în decizia angajatorului. Întâlnirea nu se limitează la aceste zece secunde, dar, dacă intrarea dumneavoastră este percepută greşit, porniţi interviul cu un handicap. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să vă asiguraţi că aveţi „look-ul“ potrivit pentru postul pentru care concuraţi şi că aveţi un aspect îngrijit. Mulţi experţi sunt de părere că judecarea unei persoane ţine de contactul vizual în proporţie de 80%. Trebuie să atrageţi simpatia angajatorului, să fiţi siguri pe voi şi să nu ezitaţi.

 

Zece gesturi

 

Începeţi prin a vă saluta interlocutorul, întinzându-i o mână fermă. Un amănunt pentru cei care au mâinile umede, ştergeţi-le înainte. Încercaţi să aveţi gesturi deschise, care să vă arate disponibilitatea. Evitaţi să încrucişaţi braţele sau picioarele. Aceste gesturi sunt considerate ca semne de rigiditate şi de dificultate în comunicarea cu ceilalţi. Gesturile trebuie să fie în armonie cu ceea ce spuneţi şi cu atitudinea dumneavoastră.

 

Zece cuvinte

 

Salutaţi interlocutorul cu „Bună ziua, domnule!“, sau „Bună ziua, doamnă!“. Apoi prezentaţi-vă. Trebuie să aveţi o voce clară şi sigură, să articulaţi bine cuvintele pentru că nu este nimic mai enervant decât un candidat care se exprimă într-un mod greu de înţeles. Evitaţi, mai ales, să vă lansaţi în lungi discursuri. Nu uitaţi că aţi fost chemat la acel interviu de angajator şi el este cel care va conduce discuţia. Gândiţi-vă că, lăsându-l pe acesta să vorbească, veţi câştiga timp pentru a reflecta la afirmaţiile pe care le veţi face în continuare. Trebuie să vă priviţi angajatorul în ochi şi să nu uitaţi să zâmbiţi. Principalul lucru este să daţi dovadă de atenţie faţă de angajator. Interviul de angajare este o întâlnire comercială.

Sunteţi acolo pentru a vă vinde şi trebuie să demonstraţi că sunteţi cel mai bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII