20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTăriceanu îi acuză pe deputaţi de „superpopulism“

Tăriceanu îi acuză pe deputaţi de „superpopulism“

După ce liberalii au votat luni şi marţi în favoarea majorărilor salariale pentru profesori, preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, s-a trezit marţi că nu-i convine această lege.

Premierul Tăriceanu a calificat votul deputaţilor privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice ca fiind un gest de „superpopulism“, precizând că majorarea nu este sustenabilă economic, iar parlamentarii ar fi trebuit să se gândească de unde vor lua bani pentru creşterea salariilor.

„Este sigur o atitudine de superpopulism cum nu am mai văzut demult în parlament. Se apropie alegerile. I-aş întreba cu interes pe parlamentari dacă au stat mult şi s-au gândit când au luat această decizie. (…) La fonduri să se gândească parlamentul. Ei au luat decizia. Trebuia să fi avut în vedere şi acest lucru“, a declarat premierul, după festivitatea de deschidere a anului şcolar la Universitatea de Construcţii din Bucureşti.

 

Adomniţei s-a răzgândit şi el

 

Tăriceanu a precizat că nu cadrele didactice au cerut majorarea salarială. „Orice om cu cap, raţional – şi vorbesc aici de oamenii cu o minimă educaţie – poate înţelege că această mărire nu este sustenabilă economic. Vă întreb şi eu, creşte economia cu 50% ca să mărim salariile? Orice majorare a salariilor trebuie corelată cu creşterea economică“, a spus premierul.

Şi ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, care a votat marţi în parlament pentru majorarea salariilor la profesori, s-a răzgândit, declarând ieri, la Iaşi, că orice creştere de peste 9% lasă ministerul fără bani pentru investiţii.

„Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt astăzi, nu vom mai avea bani pentru investiţii, în condiţiile în care efortul bugetar pe anul 2009 pentru salarii va fi de 1,2 miliarde de euro, adică întregul buget al ministerului de cheltuieli de capital“, a spus ministrul Adomniţei.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat ieri că va promulga legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS