10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTaxa de poluare ar putea fi restituită integral

Taxa de poluare ar putea fi restituită integral

Taxa de poluare ar putea fi eliminată şi restituită integral, reactualizată cu indicele inflaţiei, au decis ieri comisiile reunite de administraţie şi buget-finanţe, o dată cu discutarea Ordonanţei nr. 50/2008, decizia urmând să intre în vigoare anul viitor.
Ordonanţa nr. 50/2008, care instituia taxa de poluare pentru autovehicule, a fost modificată substanţial ieri de comisiile reunite de administraţie şi buget-finanţe, în sensul eliminării noii taxe de poluare, cât şi a vechii taxe de primă înmatriculare, cu restituirea lor integrală, reactualizată cu indicele inflaţiei. Aceste modificări au primit voturile PD-L, PRM şi PC, în vreme ce PSD s-a abţinut, iar membrii PNL au votat împotrivă sau s-au abţinut. Restituirile ar urma să intre în vigoare la trei luni de la adoptarea ordonanţei modificate în parlament, Senatul fiind însă prima Cameră sesizată.
Ordonanţa nr. 50, modificată în comisiile de administraţie şi de buget-finanţe, urmează să intre luni pe ordinea de zi a plenului.
Administraţia Fondului pentru Mediu a încasat doar în luna iulie peste 40 de milioane de euro din taxa de poluare auto, a anunţat ieri ministrul mediului şi dezvoltării durabile, Attila Korodi. Taxa de poluare a înlocuit de la 1 iulie 2008 taxa de primă înmatriculare. Ea trebuie plătită atât la înmatricularea unui vehicul nou, cât şi la repunerea în circulaţie a unuia mai vechi şi este calculată în funcţie de normele Euro şi de emisia de dioxid de carbon, menţionate de RAR în cartea de identitate a vehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII