18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCombinaţiile asfaltului

Combinaţiile asfaltului

Lucrările de reparaţie a drumurilor din Craiova au fost câştigate de patru firme, în asocieri de câte trei, care au spulberat astfel concurenţa.

Majoritatea licitaţiilor pentru adjudecarea lucrărilor de modernizare, asfaltare, plombare sau întreţinere stradală în 2008 au fost câştigate de patru firme, care însă au participat în combinaţii de câte trei. Graţie acestor asocieri, Domarcons SA, Ancorad SA, SCT Bucureşti şi Erpia SA, în diverse aranjamente, au câştigat toate licitaţiile la care au participat, abonându-se la caimacul bugetar pus în joc de municipalitate pentru 2008. În cazul investiţiilor în modernizarea marilor artere de circulaţie, împărţeala stă astfel: Ancorad – Domarcons – SCT Bucureşti, pentru bulevardul 1 Mai, SCT – Domarcons – Ancorad, pentru strada A.I. Cuza, Domarcons – SCT – Ancorad, pentru strada Brestei, SCT – Domarcons – Ancorad, pentru strada T. Vladimirescu, primele societăţi din fiecare asociere fiind lider de proiect. Erpia, care nu se regăseşte în aceste asocieri, a intrat singură pe strada Constantin Lecca şi în echipă cu Domarcons pe strada 1 Decembrie. Erpia este recompensată şi prin prezenţa la lucrările de aşternere a covoarelor asfaltice, unde este dirigintele grupei, cu Domarcons şi SCT, pentru lucrări de 30 de milioane de lei. De aici lipseşte Ancorad, care însă a câştigat şi ea o porţie singură pe strada Unirii, unde are de încasat aproximativ patru milioane de lei. La „nimicurile“ de plombe, de numai 2,6 milioane de lei, s-au angajat Domarcons şi Erpia.

În total, cele patru unităţi de construcţii au de ridicat aproape 60 de milioane de lei din bugetul Craiovei.

 

Toată lumea mulţumită…

 

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, la licitaţii au participat şi alte firme de construcţii, din afara Craiovei, care însă au venit cu preţuri mult mai mari, în special din cauza faptului că materialele ar fi trebuit transportate pe distanţe mari, din afara judeţului. Constructorii casei spun că asocierea este firească şi chiar este cerută de autoritatea contractantă. „O asociere poate răspunde mult mai bine cerinţelor autorităţii contractante decât o singură firmă, mai ales când toate şantierele sunt în derulare în acelaşi timp. În funcţie de diverse circumstanţe şi la solicitarea primăriei, pot fi concentrate forţe acolo unde este nevoie mai mare de ele şi în momentul în care este nevoie. Dacă unul dintre asociaţi are o problemă, orice intervenţie, la care aceasta s-ar fi angajat, poate fi suplinită de asociaţi“, a declarat Dan Dumitru, directorul Domarcons SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII