10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNegocierea salariului vă aduce un job bine plătit

Negocierea salariului vă aduce un job bine plătit

Aţi trecut cu bine peste toate întrebările de la interviu şi deja angajatorul a început să vă prezinte detalii despre viitoarea dumneavoastră activitate? Atunci trebuie să vă pregătiţi şi pentru întrebarea legată de salariu. Site-ul www.femina.ro vă oferă câteva sfaturi ca să treceţi cu bine şi de aceasta.

Întrebarea angajatorului cu privire la ce salariu aţi vrea pentru munca dumneavoastră nu trebuie să vă blocheze. În loc să îi întoarceţi întrebarea sau să vă fie teamă că spunând o sumă cereţi prea mult, mai bine vă înarmaţi cu încredere, documentare, bun-simţ şi urmaţi câteva reguli.

 

Documentarea este importantă

 

Înainte de a vă negocia salariul, ar trebui să faceţi cercetări cât mai ample asupra pieţei şi a salariilor vehiculate cu privire la domeniul respectiv. În plus, o cercetare precisă asupra firmei angajatoare nu strică. Există diverse mijloace, statistici, interviuri, articole cu diverşi specialişti ce ar trebui să vă arate care este rata salariului şi să nu vă prezentaţi în faţa angajatorului fără să ştiţi ce să cereţi.

 

Adoptaţi stilul direct

 

Trebuie să fiţi sincer. Orice formă de duplicitate poate fi riscantă şi considerată drept neonestă şi s-ar putea întoarce împotriva dumneavoastră. Unele companii verifică fostele dumneavoastră locuri de muncă şi salariul pe care îl primeaţi, aşa că, dacă aţi minţit cu privire la acest lucru, va fi o problemă. Nu trebuie să vă intimidaţi, fiţi clar şi onest în cererile dumneavoastră.

 

Ce trebuie să spuneţi

 

Dacă sunteţi întrebat direct cu privire la salariul pe care îl doriţi, aţi putea să răspundeţi într-o formă mai vagă, ceva de genul: „Ştiţi cât valorează jobul, vă voi spune mai târziu dacă este prea puţin“, însă există destui angajatori care preferă să vorbească ei primii. Dacă vi se cere suma cu care eraţi plătit anterior şi nu reuşiţi să vă eschivaţi, nu lăsaţi ca jobul dinainte să vă influenţeze actualul salariu. Explicaţi-i angajatorului că, mulţumită experienţei acumulate, noul job solicită un salariu pe măsura calificării dumneavoastră. Nu încercaţi să fiţi drăguţ sau exagerat de politicos. Nu vă scuzaţi, nu vă retrageţi cuvintele. Puteţi avea un pic de tupeu, acesta putând fi considerat un semn al încrederii în sine.

 

Obţineţi cât mai mult

 

Dacă salariul pe care ei vi-l pot oferi nu este îndeajuns de mare pentru ceea ce aveţi nevoie, însă există alte avantaje cu privire la program, încercaţi să obţineţi mai mult, bonuri de masă valorice, decontarea transportului, masa de prânz, weekend liber sau concediu mai lung. O temă bine făcută de acasă, onestitatea şi o doză de încredere reprezintă cea mai bună cale de a obţine termeni agreabili şi salariu pe masură pentru noul dumneavoastră job. Puteţi ieşi din biroul unde aţi dat interviul fericit sau nu. Fiţi un negociator abil şi veţi obţine cât mai mult!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU