24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiovenii nu au bani de cadouri scumpe

Craiovenii nu au bani de cadouri scumpe

Mai e mai putin pâna când Mos Craciun va intra in casele noastre. In aceste zile craiovenii fac cumparaturi pentru ca Mosul sa nu-i dezamageasca pe cei dragi lor. Totusi, cadourile pregatite sunt mai mult simbolice.


Indiferent de ce a strecurat Mos Nicolae in ghetutele lustruite special pentru el, acestea nu au fost singurele cadouri pe care le vor primi craiovenii in luna decembrie. Goana dupa cadouri a inceput din nou, inca din week-end-ul trecut. Totusi, daca va asteptati la cadouri scumpe, acestea ar putea ramâne un vis deoarece, potrivit comerciantilor, majoritatea craiovenilor au achizitionat produse ieftine. „Cel mai bine se vând produsele ieftine – lumânare fantezie, obiecte mici de decor cu Mos Craciuni, spiridusi si ingerasi“, a declarat Madalina C., o vânzatoare dintr-un magazin craiovean.


„S-au vândut in special jucariile ieftine“


Printre cele mai cautate cadouri au fost insa jucariile. Ca si anii trecuti, prioritate au avut jucariile pentru copii de pâna in cinci ani si plusurile. Totusi, si in acest caz, craiovenii nu par sa se fi aruncat la cadouri prea scumpe. „S-au vândut in special plusurile si jucariile ieftine. Se vând si jucariile mai scumpe, insa nu foarte bine“, a afirmat Ileana, vânzatoare intr-un magazin de profil.


In ceea ce priveste bijuteriile, si in acest caz, craiovenii se orienteaza catre surprize simbolice. „Bijuteriile merg mai bine decât in lunile trecute. Craiovenii cauta in special bijuterii mici -pandantive mai ales si cercei“, a spus o vânzatoare dintr-un magazin de bijuterii.


Când vine vorba de achizitionarea de haine, craiovenii scot din buzunar oricât, insa ignora hainele groase si se orienteaza catre tinutele de ocazie. „Hainele groase s-au vândut mai bine la inceputul sezonului. Acum, craiovenii cauta tinute pentru Revelion“, a spus Denisa Popovici, vânzatoare.


Buget de austeritate pentru cadouri


Craiovenii recunosc ca fac mai mult cadouri simbolice, mai ales ca in aceasta perioada cheltuielile sunt mai mai mari. „A venit si Mos Nicolae, vine si Mos Craciun si apoi si Mos Gerila. Salariul a venit insa o singura data pe luna, asa ca Mosii a trebuit sa se incadreze in el. Am luat cadouri mai mult simbolice“, a spus Dorin Tudor.


Afirmatia a fost sustinuta si de alti craioveni. „Mos Craciun va veni cu dulciuri si cu jucarii. M-au costat cam 70 de lei pentru amândoi copiii“, a spus o mamica.


Totusi, exista si craioveni care ar da oricât pe cadourile pentru cei dragi. „Sotia mea isi doreste un colier de aur. L-am vazut impreuna saptamâna trecuta si stiu ca-i place, asa ca o sa i-l cumpar saptamâna asta“, a spus Traian, unul dintre craiovenii hotarâti sa cheltuiasca oricât pentru fericirea persoanei iubite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS