13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUniversitatea din Craiova, codasa

Universitatea din Craiova, codasa

Universitatea din Craiova este codasa la capitolul premii din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Institutia din Banie nu a reusit sa se remarce in acest an pe nici un plan si nu a luat nici unul dintre cele 11 premii acordate de minister.


Ministerul a alocat 5.500.000 de lei pentru premierea celor mai bune 11 universitati din tara pentru activitatile lor din domeniul invatamântului, cercetarii stiitifice si managementului academic. Universitatea din Craiova nu a reusit sa indeplineasca nici unul dintre criteriile de evaluare ale MEdC care i-ar fi adus atât prestigiu si recunoastere, cât si bani in buget. „Criteriile au fost relative, asa ca nu suntem dezamagiti ca nu am primit nici un premiu. De exemplu, premiul pentru dezvoltarea infrastructurii a fost acordat in functie de valoarea cheltuielilor pentru dotari si investitii raportata la numarul total de studenti. Universitatea din Craiova are peste 32 de mii de studenti, iar banii repartizati au fost mai putini decât la Universitatea de Arta Teatrala din Târgu Mures, care are un numar mult mai mic de studenti. In plus, la noi, francofonia merge bine, dar premiul a mers asa cum era de asteptat la Universitatea din Bucuresti cu care noi avem un contract de colaborare“, a explicat Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.


Universitati de top


Fie ca s-au distins prin rezultate deosebite in activitatile de invatamânt, cercetare, calitatea serviciilor oferite studentilor, publicatii stiintifice nationale sau internationale, pentru promovarea multiculturalismului sau sustinerea unor proiecte europene, toate universitatile importante din tara au primit un premiu din partea MEdC.


In functie de valoarea contractelor de cercetare stiintifica raportata la valoarea totala a veniturilor din universitate, premiul pentru cercetare stiintifica i-a fost acordat Universitatii Politehnice din Bucuresti.


Premiul pentru dezvoltarea infrastructurii, in functie de valoarea cheltuielilor pentru dotari si investitii raportata la numarul de studenti, l-a primit Universitatea de Arta Teatrala din Târgu Mures, iar premiul pentru dezvoltarea bazei materiale a invatamântului a fost acordat Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti, prin evaluarea valorii cheltuielilor pentru carti, reviste si manuale raportata la numarul total de studenti.


Premiul pentru investitii IT i-a revenit Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, in patrimoniul careia se afla cel mai mare numar de calculatoare, raportat la numarul de studenti. Universitatea Politehnica din Timisoara a fost premiata pentru calitatea serviciilor sociale si administrative studentesti, iar Universitatea „Babes Bolyai“ din Cluj-Napoca a primit premiul pentru multiculturalism.


Premiul pentru francofonie a fost luat de Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi remarcându-se prin publicatiile stiintifice internationale, iar Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti prin promovarea activitatilor stiintifice studentesti pe plan international. Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost premiata de MEdC pentru dinamica dezvoltarii institutionale, in timp ce Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu a primit un premiu pentru sustinerea proiectului „Sibiu – capitala culturala europeana – 2007“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS