29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCursurile de perfectionare, un pas inainte

Cursurile de perfectionare, un pas inainte

Pentru a tine pasul cu ultimele noutati in domeniu, un aspect important in pregatirea angajatilor este perfectionarea. Angajatorii sunt din ce in ce mai interesati de studiile de completare si de specializare urmate de angajati.


Acum câteva zeci de ani, cursurile postliceale si cele universitare erau un mod de a te specializa si perfectiona, dar si de a te ghida catre o viata mai buna, de intelectual. In timp, lucrurile au cunoscut insa schimbari majore. In prezent, facultatile din România scot anual, ca pe banda, mii de absolventi. Pentru a face fata unui astfel de mediu concurential, se impune o continua perfectionare a cunostintelor, cele invatate in timpul facultatii nefiind intotdeauna suficiente. Potrivit site-ului www.121.ro, in ultimul timp, angajatorii sunt din ce in ce mai interesati ca angajatii lor sa urmeze ori sa fi urmat cursuri de specializare si perfectionare sau postuniversitare de master, doctorat. Asta nu inseamna insa ca persoanele care nu le au nu se pot descurca fara ele.


Cursurile de perfectionare sunt variate


Cei ce doresc sa urmeze astfel de cursuri, in general, nu au timpul necesar pentru acest lucru, de vina fiind atât ritmul alert de viata, cât si programul de la serviciu. Oferta de astfel de cursuri este insa variata si adaptata oricarui tip de program. Cei interesati pot alege intre varianta cursurilor in sistem clasic, fata in fata, a celor prin corespondenta/la distanta sau cele on line. Avantajul ultimelor doua tipuri de cursuri consta in faptul ca puteti alege timpul de studiu in orice perioada care va convine din timpul zilei.


In ceea ce priveste domeniile in care va puteti instrui/specializa apelând la astfel de cursuri, acestea acopera un sector larg de domenii de activitate, de la marketing, management, managementul resurselor umane, la contabilitate, comunicare, vânzari, negocieri, limbi straine, programe de utilizare a computerelor etc.


Permisul pentru computer


Indiferent de specializarea pe care o aveti, una dintre conditiile impuse in ultima perioada de catre angajatori este aceea de a avea cunostinte minime de calculator. Certificatul ECDL – European Computer Driving Licence (Permisul european de conducere a computerului), de exemplu, este unul dintre cele mai raspândite programe de certificare a cunostintelor de baza in utilizarea computerului. Potrivit site-ului www.121.ro, ECDL este recunoscut la nivel european drept certificat standard pentru calificarea de baza in utilizarea calculatorului. Acesta atesta faptul ca detinatorul lui poseda cunostinte de baza pentru a folosi un calculator personal si aplicatiile de calcul obisnuite la un nivel mediu de competenta. Conform site-ului mentionat, examenele pentru obtinerea acestui certificat pot fi sustinute atât in limba româna, cât si in limba engleza (alegeti in momentul inscrierii la examene). Examenul este structurat pe sapte module cerute de calificarea ECDL. Pentru Certificat/Diploma ECDL (cel mai inalt nivel) trebuie sa promovati insa toate cele sapte module: „Conceptele de baza ale Tehnologiei Informatiei (IT)“, „Utilizarea computerului si organizarea fisierelor“, „Procesare de text“, „Calcul tabelar“, „Baze de date“, „Prezentari“, „Informatie si Comunicare“.


Programul ECDL


Initiatorul programului ECDL este CEPIS – Consiliul European al Societatilor de Informatica Profesionale, cea mai importanta asociatie europeana din domeniul IT. Acesta a fost introdus in unele tari europene ca standard pentru testarea functionarilor publici si la diverse niveluri de pregatire in invatamânt. In România, programul ECDL a fost introdus in septembrie 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS