16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPSA Peugeot Citroen isi imbogateste gama de modele cu un SUV

PSA Peugeot Citroen isi imbogateste gama de modele cu un SUV

Noul model SUV, rezultat al colaborarii intre Mitsubishi Motors Corporation (MMC) si Grupul PSA Peugeot Citroen, va fi comercializat atât de Peugeot, cât si de Citroen incepând cu luna iulie 2007.


Noul model SUV al PSA Peugeot Citroen va fi echipat cu un motor HDI cu filtru de particule FAP. Obiectivul de vânzari de 30.000 de unitati pe an va permite grupului sa devina un jucator important pe acest segment de piata pentru care se intrevad perspective de crestere in Europa.


Având caracteristicile unei piete de nisa in anii ’90, segmentul 4×4 a inregistrat o crestere importanta si sustinuta in vânzari. Cu o cota de 6% pe piata europeana a autoturismelor, având mai mult de un million de unitati comercializate in 2005, masinile 4×4 s-au individualizat ca segment distinct.


Colaborare fructuoasa pentru ambele grupuri


La inceputul anului 2005, cele doua grupuri au hotarât sa-si uneasca experienta pentru a realiza un SUV a carui platforma va fi dezvoltata de MMC. Parteneriatul priveste adaptarea acestei platforme pentru marcile Peugeot si Citroen, astfel incât din aceasta colaborare sa beneficieze ambii parteneri.


Pentru PSA Peugeot Citroen devine accesibila tehnologia 4×4, ceea ce va permite comercializarea unei noi game in Europa pe segmentul SUV, iar Mitsubishi Motors va beneficia de pe urma plusului de vânzari pe acest segment. Aceasta vine cu o noua platforma, rezultat al abilitatilor tehnice recunoscute in ceea ce priveste transmisia 4×4. Pentru a obtine un produs in conformitate cu standardele sale, grupul PSA Peugeot Citroen a contribuit la dezvoltarea si adaptarea noii masini. Contributia PSA se refera mai ales la roti si suspensii: elemente ca sistemele de frânare si de directie, suspensia, trenul de rulare si pneurile au fost revizuite si adaptate pentru a garanta cele mai ridicate standarde de confort si comportament rutier.


Model cu cea mai curata tehnologie diesel


Toate modelele Peugeot si Citroen sunt dotate in echiparea standard cu un filtru de particule FAP realizat conform tehnologiei PSA Peugeot Citroen, asociat unui motor de ultima generatie 2.2 HDI. PSA Peugeot Citroen isi confirma astfel pozitia de leader mondial in ceea ce priveste vânzarea de autovehicule diesel cu filtru de particule.


Acest motor diesel cu injectie directa, common-rail, cu o capacitate de 2.2 litri, folosit si pe noul model SUV, este derivat din propulsorul care deja echipeaza modelele din gama mijlocie si mare a grupului. Dezvoltat in parteneriat cu Ford, acesta a fost adaptat cerintelor specifice autovehiculelor 4×4.


PSA Peugeot Citroen reconfirma identitatea marcilor sale


Fidel strategiei sale, grupul PSA Peugeot Citroen aplica si pentru autoturismele SUV filozofia conform careia marcile se disting prin personalitati diferite. Acest lucru este creat prin stilizarile distincte cu care sunt proiectate atât interiorul, cât si exteriorul masinilor.


Prin aceasta noua gama de autovehicule, PSA Peugeot Citroen isi continua strategia vizând investitiile pe noi segmente, in scopul adaptarii continue a gamei de modele.


Grupul investeste mai departe in ambele marci pentru atragerea unei clientele aflate in cautarea a ceva „diferit“, fara a renunta insa la placerea condusului si la confort, dar mentinând exigenta unui mediu inconjurator curat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS