11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMos Craciun de la ghiseul bancar

Mos Craciun de la ghiseul bancar

Numarul bancilor care lanseaza produse special create pentru sarbatorile de iarna este pe zi ce trece tot mai mare. Daca in urma cu doua saptamâni doar patru banci din sistem se mândreau cu oferte speciale, acum numarul lor aproape s-a dublat.


Cu toate ca decembrie e luna cadourilor, an de an noiembrie da tonul la cheltuielile de sarbatorile de iarna prin Sf. Mihail si Gavriil, urmati de Sf. Andrei. Nevoile de finantare ale clientilor cresc considerabil in aceasta perioada. Cum e firesc, institutiile financiar-bancare vin in intâmpinarea nevoilor potentialilor clienti cu oferte care mai de care mai atractive. Incepând de astazi si pâna la 31 ianuarie, CEC scade, pentru creditul de nevoi personale, dobânzile cu pâna la 3% si reduce comisioanele pâna la 0%.


Alta banca ce practica in aceasta perioada dobânzi promotionale este si Raiffeisen Bank, care a venit in sprijinul clientilor dornici de cumparaturi inca de pe 19 octombrie. „Craiovenii care vor sa faca cumparaturi din Selgros pot contracta din magazin credite la care Raiffeisen percepe o dobânda de 5% in primele cinci luni de rambursare a imprumutului. Promotia este valabila pâna la sfârsitul lunii decembrie“, a declarat Adrian Preda, directorul agentiei Raiffeisen Selgros.


Prima banca ce a lansat oficial un produs special conceput pentru sarbatori este BCR, cu campania „BCR va pregateste de Sarbatori“. In cadrul acestei campanii, banca propune dobânzi cu pâna la doua procente mai mici pentru creditul de nevoi personale in moneda nationala (Divers Extra BCR) accesat intre 1 noiembrie 2006 – 30 ianuarie 2007. In plus, persoanele care contracteaza un astfel de credit in valoare de minimum 10.000 de lei pot câstiga unul din cele 91 de premii de 1.500 de lei fiecare.


Oferta produselor la pachet


Nu toate ofertele de sarbatori sunt insa concepute in sensul scaderii dobânzilor la credite, in piata interbancara existând si institutii care au lansat produse la pachet. Banca Româneasca a lansat „Credit cu 10 (zece) pe linie“ si „Card de credit gratuit“ la pachet. Potrivit acestuia, pâna la 31 decembrie, la contractarea unui „Credit de nevoi cu 10 pe linie“ (poate fi obtinut fara garantii, pe o perioada de pâna la zece ani, in limita a 10.000 de euro), puteti primi bonus un card de credit (de pâna la 5.000 de euro, fara garantii): fara plata comisionului de emitere si a comisionului de administrare, pentru primul an. „In perioada sarbatorilor de iarna, cheltuielile cresc mai rapid si o data cu ele nevoile de finantare. Prin aceasta oferta, Banca Româneasca vine in sprijinul clientilor oferindu-le oportunitatea de a-si putea permite cheltuieli mai mari in sezonul de iarna“, a declarat Paul Isoiu, directorul general adjunct al Bancii Românesti.


Carduri care ofera calatorii gratuite


Creativitatea bancilor nu se opreste insa aici. Bancile pun la dispozitia clientilor sume pe bani pentru care in urmatoarea perioada se aplica o dobânda de 0%. Clientii Bancpost, de exemplu, beneficiari de carduri de credit EuroLine si/sau EuroLine Style au parte de o dobânda 0%, pentru orice cumparaturi sau orice suma retrasa in perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, in primele trei luni din perioada de rambursare a sumei retrase.


Alta oferta cu care vine Bancpost este cardul de credit Tarom American Express in variantele Clasic si Premium. Acesta transforma cheltuielile facute in mile de zbor, oferind astfel posibilitatea de a calatori gratis. In momentul activarii cardului de credit posesorul cardului primeste 1.000 de mile de zbor.


Cadouri pentru tranzactiile cu cardul


Desi ofertele au fost lansate mai de mult, alta metoda de apropiere a clientilor este aceea de sustinere a platii cu cardul. Raiffesien Bank o face prin campania promotionala „Câstiga o excursie la Viena“ (persoanele care platesc cu cardul in perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2006 pot câstiga o excursie la Viena sau premii in bani).


Posesorii de card Visa emis de BRD care le utilizeaza pâna la 15 decembrie macar o data pentru cumparaturi primesc un card razuibil care le poate aduce 100 sau 5.000 de euro. Nici Banca Transilvania nu s-a lasat mai prejos. Potrivit campaniei „Ai card de la Banca Transilvania, poti câstiga un autoturism Alfa Romeo“, clientii bancii care folosesc cardul de credit pentru achitarea de produse si servicii la comercianti pâna pe 22 decembrie pot câstiga un autoturism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS