12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDaewoo, scoasa la vânzare in decembrie

Daewoo, scoasa la vânzare in decembrie

Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat ieri ca ministerul va finaliza pâna la sfârsitul acestei luni preluarea producatorului de automobile Daewoo Craiova, urmând ca in decembrie sa il lanseze la privatizare. „In a doua jumatate a lunii octombrie partea coreeana vine la Bucuresti sa semnam ultimele hârtii pentru preluarea Daewoo Craiova. O sa scoatem societatea la privatizare in luna decembrie, iar in primul trimestru al lui 2007 ne asteptam sa avem numele viitorului proprietar“, a spus Seres. Ministrul a precizat ca pretul de vânzare poate porni de la 61 de milioane de dolari, cu un milion de dolari mai mult decât a platit statul pentru rascumpararea companiei.


„Stim sigur ca Ford si General Motors sunt interesati de Daewoo. Când o sa publicam anuntul o sa vedem daca si Cherry Automobile din China confirma interesul“, a adaugat oficialul Ministerului Economiei si Comertului (MEC).


Guvernul a aprobat, la inceputul lunii septembrie, contractul de preluare de catre statul român de la Daewoo Motor Coreea a 51% din fabrica de automobile Daewoo Craiova. Statul român, reprezentat de Automobile Craiova, a redobândit controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd Coreea si Daewoo Automobile România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS