17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAjutoare pentru incalzirea saracilor

Ajutoare pentru incalzirea saracilor

Câteva sute de persoane din fiecare oras al Vaii Jiului vor primi ajutoare pentru incalzire si in aceasta iarna, masura fiind valabila pentru cei cu venituri modeste. Subventiile vor fi alocate celor care locuiesc la blocuri si beneficiaza de incalzire in sistem centralizat sau celor care beneficiaza de incalzire cu lemne sau gaz metan, in functie de venitul pe membru de familie. Pentru termoficare, cei care vor primi subventii la plata intretinerii in aceasta iarna trebuie sa aiba maximum 500 de lei venitul pe membru de familie, plafonul fiind majorat fata de anul trecut, când primeau subventii numai cei cu venituri de pâna la 3,1 milioane de lei vechi. Acordarea sumei pentru plata intretinerii se va face in functie de clima fiecarei zone, de pretul practicat de fiecare dintre societatile de termoficare, care au autonomie in stabilirea tarifelor, dar va conta si marimea apartamentului. „Cei care au beneficiat la noi anul trecut de subventii in totalitate sunt cei cu venitul minim garantat si cei cu venituri foarte mici, dar numai pentru incalzirea cu lemne am dat bani de la bugetul local. Subventii pentru plata facturii la gaz nu am dat deloc, iar ceilalti au primit subventii de la termoficare. Cred ca numarul celor ce vor beneficia in acest an de subventii va fi mai mare“, a spus Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Cei care vor beneficia de subventii in proportie de 100 la suta sunt cei care primesc tot de la primarii venitul minim garantat, iar pentru restul populatiei, in functie de venituri, facturile pentru intretinere in iarna 2006-2007 vor fi achitate numai intr-un anumit procent.


Subventiile la gaz vor fi mai mari cu 14 la suta fata de cele din iarna precedenta. Cei cu venituri mai mici de 125 RON vor primi un ajutor de 210 RON, iar cei cu venituri intre 440 si 500 RON pe membru de familie vor primi mai putin. Si celor care locuiesc la case si se incalzesc cu lemne primaria le va da lemne in valoare de 50 RON pe luna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS