21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAngajatii CFR Râmnicu Vâlcea - in greva foamei a doua zi de Craciun

Angajatii CFR Râmnicu Vâlcea – in greva foamei a doua zi de Craciun

Salariatii Biroului Informatii din Gara CFR Râmnicu Vâlcea au hotarât ieri ca vor intra in greva foamei a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie. Oamenii sustin ca vor recurge la acest gest, in speranta ca isi vor obtine salariile neplatite din luna august.


„Nu am intrat in greva foamei, ieri (luni -n.r.), pentru ca vine Craciunul. Astfel ca ne-am hotarât sa intram in greva foamei luni, 26 decembrie. Nu stiu daca vom rezolva problema intrând in greva foamei, deoarece colegii nostri de la Târgu Mures fac foamea de 12 zile si pâna acum nu s-a sesizat nimeni“, a spus Maria Duinea, angajata a Biroului informatii din Gara CFR Râmnicu Vâlcea.


Oamenii au decis sa lucreze in continuare pentru ca grafice cu programul de lucru, pentru perioada urmatoare, au venit de la Reprezentanta Craiova.


Arabul nu a platit nici un leu la bugetul statului


Cei cinci oameni spun ca, in urma discutiilor purtate cu Aurel Popescu, liderul Uniunii Sindicale Teritoriale Cartel Alfa Vâlcea, nu au rezolvat aproape nimic si nu se stie inca daca salariile restante vor fi recuperate. „Nu inteleg de ce nu suntem platiti, din moment ce noi ne facem treaba. Eu sunt innebunita… Vine Craciunul si nu am ce le pune pe masa celor doi copii pe care ii cresc singura. Sunt disperata! Fata mea e studenta in Brasov. M-a sunat saptamâna trecuta ca imi trimite ea bani din bursa ei sa imi platesc asociatia. Nu am pe nimeni care sa ma ajute, ci doar pe Dumnezeu. Macar un salariu sa ne dea acum, de Sarbatori“, a spus, aproape plângând, Maria Duinea.


Angajatii urmeaza sa se intâlneasca astazi cu Aurel Popescu si, in urma discutiei, se va hotari ce e de facut pentru ca drepturile salariale sa fie recuperate.


„Domnul Popescu trebuie sa primeasca un raspuns de la Bucuresti si singura solutie prin care vom rezolva problema e sa il actionam pe arab in judecata. Nu se stie daca vom reusi recuperarea banilor, nici pe aceasta cale. Colegii nostri de la Galati si Braila, aflati in aceeasi situatie, l-au dat pe patron in judecata si chiar daca au avut câstig de cauza nu si-au recuperat banii nici in prezent“, a precizat un angajat.


Aurel Popescu spune ca asemenea problema nu poate fi rezolvata in câteva zile. „Am sperante minime pentru ca, in urma verificarilor pe care le-am facut, se pare ca arabul nu a achitat nici un leu la bugetul statului de când s-a facut privatizarea. Nimeni din conducerea tarii nu vrea sa faca lumina in acest caz“, a sustinut liderul Cartel Alfa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS