5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriWikipedia va fi completata cu o versiune revizuita

Wikipedia va fi completata cu o versiune revizuita

Enciclopedia online Wikipedia, a carei baza de date a fost constituita pe baza informatiilor puse la dispozitie de propriii utilizatori, va fi completata cu o versiune revizuita din care vor fi indepartate toate erorile, a declarat ieri fondatorul acesteia, Jimmy Wales, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Financial Times. „Ceea ce vrem sa facem pe termen lung este de a pune la dispozitie utilizatorilor o versiune «live» a enciclopediei si una verificata. Datele continute vor fi verificate in asa maniera incât sa se poata spune ca avem incredere in ele. Versiunea verificata va fi integrata in site“, a precizat Wales.


Wikipedia este o enciclopedie libera in peste o suta de limbi, care poate fi actualizata chiar de utilizatori. Pentru cei care contesta veridicitatea informatiilor continute de enciclopedia online, aceasta tehnica de extindere a bazei de date constituie principala cauza a infiltrarii erorilor. Recent, in Statele Unite ale Americii, un utilizator al site-ului a postat o biografie a unui colaborator al fostului ministru american de justitie, Robert Kennedy, in care acesta era acuzat ca ar fi fost implicat in asasinarea celor doi frati Kennedy.


Pe de alta parte, rezultatele unui studiu realizat recent de revista de stiinta Nature au demonstrat ca Wikipedia este aproape la fel de exacta in ceea ce priveste subiectele stiintifice ca si Enciclopedia Britanica.


Wikipedia a fost lansata in anul 2001, cuprinde aproximativ doua milioane de articole si dispune de site-uri in peste 200 de limbi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS