10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Cei mai ciudati virusi

„Sober.V“ – cel mai „sportiv“ virus, „Elitper.D“ – „cel mai periculos“ si „ComWar.A“ – cel mai modern sunt doar câteva dintre „codurile maligne“ pe care societatea de software antivirus Panda Software le-a inclus in clasamentul celor mai ciudati virusi din 2005. Virusul Sober.V, de exemplu, si-a adjudecat titlul „de cel mai sportiv“ dintre virusi pentru ca se strecoara in calculatoarele utlizatorilor, promitând bilete gratuite la Campionatele Mondiale de Fotbal din 2006, care se vor desfasura in Germania.


Elitper.D s-a impus la categoria celor mai „periculosi“ virusi pentru ca, o data intrat in calculator, impiedica executarea a peste 90 de aplicatii obisnuite, precum programul de scriere Word sau cel de dezarhivare a fisierelor, Winzip. Cel mai modern virus a fost desemnat „ComWar.A“, primul virus pentru telefoanele celulare care se transmite prin intermediul mesajelor MMS, prin aceleasi modalitati folosite de virusii pentru mail-uri.


Multi alti virusi au fost inclusi in clasamentul ciudateniilor din acest an, printre acestia aflându-se si „Casanova.Mydoom.AK“, unul dintre numerosii virusi care utilizeaza o serie de obiecte si nume de fisiere legate de ziua de Sfântul Valentin sau de teme cu referire la sex. „Desi aceste coduri maligne ar putea parea ciudate, chiar amuzante, utilizatorii trebuie sa fie foarte atenti la toate «amenintarile» informatice si sa se «inarmeze» cu «scuturi» actualizate impotriva virusilor“, sustin specialistii de la Panda Software.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS