15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDosare penale pentru evaziune de 23 de miliarde de lei

Dosare penale pentru evaziune de 23 de miliarde de lei

Comisarii Garzii Financiare au aplicat amenzi de aproximativ patru miliarde de lei societatilor gasite in neregula in timpul controalelor din ultima luna. In cinci cazuri, administratorii de firme au intrat in atentia organelor de cercetare penala pentru evaziune fiscala.


Firmele doljene au picat din nou in plasa comisarilor Garzii Financiare. Pe parcursul actiunilor de control desfasurate in ultima luna, acestia au aplicat amenzi de miliarde de lei societatilor gasite in neregula.


Pentru incalcarea legislatiei in domeniu au fost aplicate 150 de amenzi contraventionale, in valoare totala de aproape patru miliarde de lei, din care in timpul controalelor s-au incasat deja 1,9 miliarde de lei. In domeniul produselor accizate (bauturi alcoolice, produse petroliere, tutun, cafea), au fost verificate 16 societati comerciale dintre care 13 au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 830 de milioane de lei. Alte sase societati care comercializau masa lemnoasa si produse reciclabile au fost amendate cu 100 de milioane de lei.


Marfa confiscata si administratori cercetati


Verificarile au continuat la comerciantii din piete si târguri. 11 agenti economici au fost sanctionati cu 400 de milioane de lei, pentru desfasurarea de activitati ilicite. In domeniul prestarilor de servicii catre populatie au fost verificati 39 de agenti economici, 29 dintre acestia primind amenzi in valoare totala de 752 de milioane de lei, si a fost confiscata marfa de 1,3 miliarde de lei. Inspectorii financiari au descoperit si de aceasta data societati comerciale care nu respecta disciplina financiara, 91 de agenti economici primind amenzi de aproape doua miliarde de lei. De asemenea, unii administratori de firme au ajuns in atentia organelor de cercetare penala, pentru prejudicii aduse bugetului de stat prin nedeclararea veniturilor.


Comisarul-sef al Garzii Financiare Dolj, Dumitru Iordache, a precizat ca au fost depistate cinci asemenea cazuri, in care administratorii sunt cercetati sub aspectul savârsirii infractiunilor de fals si uz de fals. Valoarea totala a prejudiciilor in aceste cazuri a fost estimata la aproape 23 de miliarde de lei. Cel mai mare prejudiciu, aproximativ 17 miliarde de lei, a fost inregistrat in cazul unei societati care desfasura comert in domeniul agriculturii. Dupa savârsirea infractiunilor, pe parcursul anilor 2004 si 2005, partile sociale ale firmei cu pricina au fost deja instrainate de doua ori, sustin surse autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU