14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTransportatorii doljeni, „arsi“ la buzunare

Transportatorii doljeni, „arsi“ la buzunare

Echipe de control formate din inspectorii de la Autoritatea Rutiera Româna (ARR), Registrul Auto Român (RAR), Politia Rutiera si Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj desfasoara in aceasta perioada o ampla verificare a operatorilor de transport in comun pe traseele din judet, pentru a vedea daca acestia respecta legislatia in vigoare. ARR a sanctionat deja 20 de operatori, acestia primind amenzi in valoare de peste 100 de milioane de lei.


Potrivit directorului ARR Dolj, Iancu Craciunoiu, operatorii au fost amendati in special pentru ca nu au respectat graficul de circulatie cuprins in caietele de sarcini cu care s-au câstigat licitatiile si pentru ca soferii nu respecta programul de odihna. Potrivit reglementarilor in vigoare, dupa patru ore si jumatate de sofat, conducatorul auto trebuie sa ia o pauza de cel putin 45 de minute. Multe dintre accidentele rutiere au drept cauza oboseala la volan. Printre societatile amendate, amintim SC JAREX SRL, SC INTERURBAN SRL si SC TRANS BARBOSU SRL.


Ultimul caz este mai special. Potrivit directorului Craciunoiu, societatea nici macar nu are licenta de transport, insa desfasoara activitate pe traseul Craiova – Orodel. „In acest caz, s-a intocmit dosar penal pe numele patronului. ARR nu are ce sa faca, pentru ca nu poate sanctiona decât operatorii de transport“, a precizat directorul Craciunoiu. In acest timp, Asociatia 8 B, formata din cele trei firme care au câstigat licitatia pentru traseu, si-a suspendat activitatea, care devenise nerentabila in conditiile in care o firma fara licenta ii facea concurenta. „A ramas ca-n tren. De patru ori am fost in audienta la domnul Enescu (Georgel Enescu, seful IJP Dolj – n.r.), am luat toata politia la rând, am fost si la prefectura, dar nu s-a rezolvat nimic. Noi platim peronul la Autogara Pelendava, 3,57 euro pe zi pentru trei plecari, ei nu platesc nimic, pentru ca au plecare din statia de taximetre“, se plângea Marcela Stanculescu, de la SC URMIC SRL, de la una dintre firmele asociate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS