10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorjenii fac bani din arta digitala

Gorjenii fac bani din arta digitala

Trei gorjeni au lansat de Ziua Nationala un site (www.posterartshop.com) prin intermediul caruia vor sa vânda arta digitala, el fiind primul magazin virtual de acest gen realizat in Gorj.


Primul magazin virtual de arta digitala realizat in totalitate in judetul Gorj a fost lansat chiar de Ziua Nationala. Acesta apartine unui grup de tineri care au dorit sa le ofere gorjenilor, si nu numai, posibilitatea de a cumpara online obiecte de arta. Mitrut Stanoiu, din Târgu Jiu, este managerul proiectului si cel care de mai multi ani se ocupa de comert online cu diferite servicii si produse.


Specialistul IT s-a gândit la un moment dat sa se lanseze intr-o afacere cu obiecte de arta si, pentru a-si materializa ideea, a apelat la târgujianul Romeo Tabus, cel care s-a ocupat de realizarea lucrarilor de arta digitala. „Pe lânga aspectul cromatic armonios si echilibrat, lucrarile expuse au si o incarcatura meditativa. Acelora care s-au decis in alegere, le urez ca satisfactia estetica si spirituala ce o vor respira lucrarile in spatiul ales sa fie eterna“, a spus Romeo Tabus, caruia i-a surâs ideea de a-si vinde lucrarile pe internet. Pretul unei fotografii este de aproximativ 150 de dolari, iar autorii site-ului asigura securitatea tranzactiilor online.


Investitie recuperata


Site-ul www.posterartshop.com gazduieste peste 200 de lucrari originale de arta digitala, Mitrut Stanoiu, managerul proiectului, precizând ca la putin timp dupa ce a lansat site-ul au si inceput sa apara comenzile: „In primele 24 de ore mi-am scos investitia totala. Comertul online presupune o gama mai larga de servicii. Am adus in tara produse cu drept de revânzare. Cu asta m-am ocupat pâna acum. La un moment dat am zis ca a venit timpul sa ma adresez unei piete mai stilate, cu mai multi bani si astfel a aparut acest proiect realizat impreuna cu un prieten, Romeo Tabus, cel care detine drepturile de autor pentru produsele prezentate pe site si cel care practic le-a facut. Am avut deja o comanda care mi-a amortizat toti banii investiti pâna acum. O firma de advertising din Cehia a cumparat una dintre lucrarile expuse pe site, contra sumei de 150 de dolari. Este primul magazin virtual de arta cu adresabilitate globala, realizat 100% in Gorj. Nu a fost aleasa intâmplator data de 1 decembrie pentru a lansa acest site. Dorim sa avem o deschidere catre amatorii unui astfel de gen de arta, atât din România, cât si din strainatate“, a declarat Mitrut Stanoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU