10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEdilii - obligati sa fundamenteze bugetele primariilor

Edilii – obligati sa fundamenteze bugetele primariilor

Primarii doljeni va trebui sa completeze pâna la sfârsitul acestei luni doua formulare tipizate in care sa precizeze sumele de bani de care au nevoie in 2006 si cum le vor cheltui. Formularele au fost trimise de catre Consiliul Judetean (CJ) Dolj pentru ca banii pentru localitati, dupa intocmirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2006, sa fie repartizati corect.


Primarii trebuie sa stie exact de câti bani au nevoie pentru bursele si transportul elevilor si profesorilor, pentru indemnizatiile persoanelor cu handicap si ale insotitorilor acestora, pentru ajutorul social si ajutorul pentru incalzirea locuintei. In plus, va trebui nominalizate si drumurile care au nevoie de reparatii si banii care sunt necesari pentru aceste lucrari. Prin completarea celui de-al doilea formular, alesii locali pot cere bani pentru repararea si modernizarea sediilor de primarii, scoli, camine culturale, amenajarea de locuri pentru reciclarea deseurilor si pot veni cu propuneri pentru proiecte finantate de Uniunea Europeana.


Constantin Dascalu, vicepresedintele CJ Dolj, considera ca inainte de a completa aceste formulare primarii din localitatile judetului trebuie sa se intereseze de problemele cu care se confrunta comunitatile pe care le conduc pentru a sti exact ce bani sa ceara de la consiliu.


„Dorim sa alocam cât mai corect cu putinta banii pentru primarii“, a precizat Constantin Dascalu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS