9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmenzi de trei miliarde pentru comerciantii doljeni

Amenzi de trei miliarde pentru comerciantii doljeni

Comerciantii doljeni au incasat amenzi contraventionale in valoare de aproape trei miliarde de lei, in urma neregulilor depistate de Garda Financiara pe parcursul verificarilor efectuate in luna octombrie 2005. Actiunea derulata de organele de control a vizat mai multe aspecte. Una dintre tematici a fost verificarea societatilor care comercializeaza produse accizate (bauturi alcoolice, tigari, jocuri de noroc). Din sase societati controlate, cinci au fost sanctionate cu amenzi in valoare totala de 71 de milioane de lei si a fost confiscata marfa in valoare de 298 de milioane de lei.


Alta tinta a comisarilor financiari a constituit-o societatile care comercializeaza marfuri in piete si târguri. 100 de agenti economici dintre cei 103 verificati au fost sanctionati cu amenzi contraventionale in valoare totala de 895 de milioane de lei, din care 780 de milioane au fost incasate in timpul actiunii. In ceea ce priveste comercializarea cerealelor, moraritul si panificatia, 13 agenti economici au primit amenzi in valoare totala de 420 de milioane de lei. Nu au scapat nici societatile de prestari servicii catre populatie si valorile imobiliare. Din cinci agenti economici controlati, patru au primit amenzi de 35 de milioane de lei.


Nereguli s-au constatat si in ceea ce priveste respectarea disciplinei financiare, pentru prevenirea activitatilor ilicite. In cele 132 de actiuni de control, 103 societati comerciale au primit amenzi in valoare totala de peste 145 de milioane de lei. „In aceste cazuri, verificam daca agentii economici au case fiscale de marcat si daca dau bonuri clientilor. De asemenea, se verifica existenta documentelor de provenienta a marfurilor si de introducere a acestora in gestiune“, a precizat Dumitru Iordache, comisar-sef al Garzii Financiare Dolj. Tot in domeniul prestarilor de servicii, au fost intocmite si doua sesizari penale catre organele abilitate pentru continuarea cercetarilor unde se estimeaza ca ar exista prejudicii de aproximativ 20 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU