14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorjenii au de primit de la Finante peste 36 de miliarde de lei

Gorjenii au de primit de la Finante peste 36 de miliarde de lei

Gorjenii au de primit de la Directia de Finante Publice Gorj peste 36 de miliarde de lei, reprezentind diferente de impozit ca urmare a depunerii declaratiilor de impozit pe venitul global.


Gheorghe Paraschivu, directorul general al Directiei Finantelor Publice Gorj, a spus ca sumele cuprinse intre 50.000 de lei si 1,5 milioane de lei se vor achita prin mandat postal, iar pentru sumele mai mari contribuabilii trebuie sa se prezinte la sediul institutiei. De asemenea, Directia Finantelor Publice Gorj are de incasat de la contribuabili, tot in urma depunerii declaratiilor de impozit pe venitul global, suma de 16 miliarde de lei.


Toti contribuabilii care nu isi platesc obligatiile vor fi executati silit


In urma depunerii declaratiilor de impozit pe venitul global, Directia Finantelor Publice Gorj a emis 41.634 de decizii de impunere anuale, din care peste 30.000 se refera la diferente de platit catre populatie, iar aproape 3.800 de decizii de impunere constau in incasarea de sume de la contribuabili, in timp ce peste 7.000 de decizii nu contin diferente de impozit. Contribuabilii care au de achitat diferente de impozit au la dispozitie 60 de zile pentru achitarea acestora. Potrivit conducerii Directiei Finantelor Publice Gorj, dupa trecerea acestui termen, se aplica penalitati de 0,6% pe an, urmind sa inceapa formalitatile de executare silita. Cea mai frecventa forma de executare silita aplicata de finantisti consta in poprirea pe venituri. „Toti contribuabilii care nu platesc vor fi executati silit“, a afirmat Gheorghe Paraschivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS