9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCamera de Comert isi face spatiu expozitional

Camera de Comert isi face spatiu expozitional

O parte din hala de autobuze va deveni centru de afaceri


Camera de Comert si Industrie (CCI) „Oltenia“ isi propune infiintarea unui centru de afaceri euroregional, cu o investitie initiala de 260.000 de euro. Restul, pina la sapte milioane de euro, ar putea fi obtinut de la Uniunea Europeana.


Camera de Comert si Industrie (CCI) „Oltenia“ intentioneaza sa-si amenajeze un spatiu expozitional, prin asociere cu Regia Autonoma de Transport (RAT) Craiova, care ar urma sa-i puna la dispozitie 21.000 de metri patrati de teren in incinta sediului central de pe Calea Severinului. Terenul este dotat cu hala si o platforma. Camera de Comert va investi initial, pentru reabilitarea cladirii si dotari, aproximativ 260.000 de euro. Pina in prezent, CCI a organizat evenimente expozitionale in foaierul Teatrului National „Marin Sorescu“ si pe platforma exterioara a acestuia. „Cladirea teatrului ar trebui sa gazduiasca un tirg de carte, o expozitie de moda sau un bal al oamenilor de afaceri. Uneori mi-e jena sa duc acolo tractoare si utilaje agricole, dar sint fortat de imprejurari, pentru ca in Craiova nu exista prea multe spatii expozitionale“, a declarat Gheorghe Albu, presedintele CCI „Oltenia“. Inainte de a demara lucrarile de amenajare, asocierea dintre cele doua institutii trebuie aprobata printr-o hotarire a consiliului local, cel care are in posesie terenul respectiv.


Centru de Afaceri Euroregional la Craiova


Hala nu va fi insa folosita numai ca spatiu expozitional. Propunerea de asociere cu RAT Craiova a fost facuta pe baza unui proiect de realizare a unui centru de afaceri transfrontalier pentru Euroregiunea Danubiano-Balcano-Carpatica DANBAC, cu finantare europeana, al carui cost se va ridica la aproximativ sapte milioane de euro. Conform normelor UE, Primaria Craiova ar fi trebuit sa aloce acestui centru 55.000 de metri patrati, aflati la o distanta de cel mult zece kilometri de oras, cu deschidere la drum european. „Nu avem alt teren pe care sa-l punem la dispozitie si nici nu putem oferi facilitati fiscale pentru investitori. Reprezentantii consiliului local agreeaza insa asocierea RAT Craiova cu CCI Oltenia“, a declarat Sorin Iordache, viceprimarul Craiovei. Virgil Boboc, directorul general al RAT Craiova, a afirmat, la rindul sau, ca regia pe care o conduce dispune de o suprafata totala de 170.000 de metri patrati de teren, din care 33% suprafata construibila. „Totul depinde de investitii, pentru ca disponibilitati exista“, a declarat Boboc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS