21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMateriale de constructii si amenajari interioare - sub acelasi acoperis

Materiale de constructii si amenajari interioare – sub acelasi acoperis

Craiovenii pasionati de constructii si instalatii, care doresc sa investeasca in locuinte, reprezentantii firmelor de specialitate si chiar curiosii care nu stiu nimic despre aceste domenii pot participa in perioada 13-16 octombrie la Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii Camex organizata de Abplus. Cu toate ca exista si doua pavilioane expozitionale mobile, spatiul a fost insuficient pentru cerere, astfel incit peste 20 de firme au ramas fara stand. La eveniment, toate firmele craiovene si-au gasit insa loc, dintre cele peste 100 de companii prezente, 30% fiind autohtone.


Din cauza lipsei spatiului, o parte dintre firme s-au orientat catre alte expozitii. Timp de patru zile, in interiorul Teatrului National din Craiova si pe platforma exterioara a acestuia se desfasoara cea de-a III-a editie locala a Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii Camex, un brand al Abplus. Evenimentul, printre cele mai importante pentru breasla constructorilor craioveni, este un prilej de a lansa produse noi si de a veni in contact cu parteneri noi. Numarul firmelor participante la Expozitia Camex a crescut cu 45% fata de anul trecut. Potrivit afirmatiilor Alinei Rosu, director marketing Abplus, cresterea este explicata de dezvoltarea permanenta a sectorului constructiilor din Craiova. Si cum cererea a fost mare, organizatorii au marit suprafata de expunere cu 30%, prin amplasarea unor pavilioane expozitionale mobile. Cu toate acestea, peste 20 de firme nu au reusit sa obtina un spatiu, mai ales ca rezervarea acestora a inceput inca de anul trecut, dupa expozitia precedenta. Firmele respective au fost nevoite sa se orienteze spre alte locatii, precum Sibiu si Timisoara, unde va mai fi organizat evenimentul. Totusi, nici o firma craioveana care si-a manifestat dorinta de a participa nu a ramas fara spatiu. Pentru a rezolva problema pe viitor, viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu, a declarat ca municipalitatea se gindeste sa ofere Camerei de Comert si Industrie Oltenia suprafata ocupata in prezent de tirgul Romanesti. „Cei de la Camera ne-au solicitat in scris o suprafata de cinci hectare de teren. Vom analiza cererea si vom vedea daca putem sa le oferim terenul de la tirgul saptaminal din Romanesti“, a precizat Nedelescu.


Incalzirea prin perete si pardoseala, alternativa la centralele termice


Domeniile izolatiilor, acoperisurilor si sistemelor de incalzire sint o noutate pentru Camex. Panourile solare si sistemele de incalzire si racire prin pardoseala si perete sint un exemplu elocvent. La acestea se adauga sisteme de protectie impotriva trasnetului sau statii meteo profesionale. Pe perioada expozitiei, o parte dintre firmele prezente ofera reduceri de pina la 20%. Pe linga faptul ca urmaresc sa-si faca simtita prezenta pe piata locala, firmele apeleaza la o serie de strategii de marketing pentru a-si promova produsele cit mai bine. Astfel, vizitatorii vor beneficia de numeroase campanii promotionale, putind achizitiona produsele din standuri cu o reducere de pina la 23%, iar cei care nu au bani lichizi pot obtine credite si primesc consiliere de la bancile prezente la expozitie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS