13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCarbonetta vrea sa investeasca si la Uricani

Carbonetta vrea sa investeasca si la Uricani

Reprezentantii firmei belgiene Carbonetta vor sa-si dezvolte afaceri si la Uricani.


Decizia a fost luata dupa ce initial belgienii si-au exprimat dorinta de a investi intr-un sistem de preparare a substantelor minerale utile aflate in haldele de steril, in schimbul unei cantitati de carbune din productia Companiei Huilei.


Investitorii au fost si in aceasta parte a Vaii Jiului si au decis sa participe la relansarea zonei, dupa ce au analizat in teren situatia si potentialul economic.


„Programul vizitei pe care belgienii au facut-o in Uricani a cuprins si o deplasare in teren, iar la fata locului a fost chiar domnul J.C. Carbonetta, administratorul societatii, care a spus ca va face lobby pentru a obtine fonduri de la Comunitatea Europeana in vederea elaborarii unui studiu pentru dezvoltarea orasului.


Aceste aspecte au fost discutate si in sedinta de consiliu, pentru ca este foarte important sa revigoram aceasta parte a Vaii Jiului, unde somajul are cele mai mari cote din intreg judetul“, a spus Costel Stancu, viceprimarul orasului Uricani.


Belgienii de la Carbonetta au purtat discutii cu specialistii din Compania Huilei si cu cercetatorii de la Universitatea din Petrosani si si-au exprimat intentia de a veni cu oferte concrete de relansare a economiei. Practic, acestia vor putea sa exploateze haldele de steril de unde vor recupera substante minerale utile, urmind sa aduca in România aparatura moderna de preparare a carbunilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS