28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj„Sunt singurul prefect care a făcut ceva pentru Craiova și pentru Dolj“

„Sunt singurul prefect care a făcut ceva pentru Craiova și pentru Dolj“

Interviu cu Nicolae Giugea – deputat PNL de Dolj

Domnule Nicolae Giugea, una dintre întrebările care se adresează, pe bună dreptate, oamenilor politici este „ce ați făcut pentru comunitate?“. Așadar, domnule Giugea, ce ați făcut pentru oraș și pentru județ?
Este una dintre întrebările pe care le primesc mereu. Și este normal să fie așa, pentru că oamenii vor să vadă dacă ai demonstrat că ești capabil de ceva. Și, chiar dacă poate să sune a lipsă de modestie, pot să spun că sunt singurul prefect care a făcut ceva atât pentru oraș, cât și pentru județ. Am să le enumăr pe cele mai importante, pentru că ar fi multe de spus. În primul rând am scos Craiova de pe ecranele televizunilor care îl prezentau ca pe un oraș de interlopi. Imaginile cu scenele de lupte cu săbii în plin centrul orașului sunt și acum prezente în memoria multor români. A fost un efort de durată și o colaborare cu toate structurile Ministerului de Interne, dar am reușit. Cât am fost eu prefect, ceea ce numim clanurile interlope au fost puse la punct. Din păcate, am văzut că acum acest gen de conflicte a reînceput să apară. În al doilea rând, am obținut actualul sediu în care funcționează serviciile de pașapoarte și permise de conducere. Nu știu câți își mai aduc aminte unde se eliberau pașapoartele sau în ce condiții improprii se desfășura activitatea celor de la permise. Am obținut un sediu, care era un cămin de liceu, am obținut fonduri de la Minister, am organizat licitație și, în cel mai scurt timp, aici au fost comasate toate aceste servicii. Mai mult, mi-am dorit să aduc acolo și serviciul de evidență a populației, dar s-a opus atunci Consiliul Județean. Tot mie mi se datorează și sediul unde își desfășoară acum activitatea AFIR. Din păcate, am constatat că, de când am fost eu prefect, nimeni nu s-a mai ocupat de această instituție, iar condițiile funcționarilor de acolo nu au fost deloc îmbunătățite. Sediul cel nou al Tribunalului Dolj a fost realizat deoarece eu am reușit să conving guvernul să îl treacă printre prioritățile de investiții. Altfel, ar fi avut soarta Spitalului Regional, care a rămas un proiect pe hârtie. Și ar mai fi multe de spus, inclusiv gestionarea celor mai grave inundații din istoria județului, dar mă opresc aici și îi invit pe cei care mă întreabă ce am făcut ca prefect să spună măcar un lucru făcut de unul dintre numeroșii prefecți PDSR-PSD care s-au perindat pe la noi.

Să ne referim acum la activitatea dumneavoastră din parlament. Ce ați făcut de când sunteți deputat?
Nu am să prezint toată activitatea mea, pentru că ar fi prea mult de spus. Toate proiectele de legi, interpelările și întrebările adresate membrilor executivului se găsesc pe site-ul Camerei Deputaților. Aș vrea doar să amintesc că, la începutul anului, când s-a discutat proiectul de buget, am propus mai multe amendamente, dintre care două erau foarte importante pentru Craiova și Dolj. Primul viza alocarea de fonduri pentru reabilitarea CN „Carol I“, iar al doilea alocarea de fonduri pentru realizarea Centurii de Sud a Craiovei. Din păcate, ambele au fost respinse, iar parlamentarii PSD de Dolj au ieșit din sală pentru a nu vota aceste propuneri. Niciunul dintre ei nu și-a explicat gestul de sfidare la adresa craiovenilor.

Sunteți înscris în cursa internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Craiova. Cum vă evaluați șansele?
M-am înscris în cursă pentru a câștiga. Și nu doar nominalizarea, ci și primăria Craiova. Alegerile europarlamentare au arătat că există un bazin electoral important de dreapta în Craiova și că oamenii s-au săturat de PSD. Este de datoria candidatului PNL să adune aceste voturi pentru a câștiga. Și eu cred că pot face asta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS