Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Zeci de amendamente ale Opoziției la legile justiției au fost aprobate“

PNL și USR, incapabile fiind să propună un Proiect Alternativ pentru România, încearcă să forțeze alegeri anticipate printr-o manipulare grosolană a opiniei publice.
În stradă, liderii PNL și USR politizează manifestările, spunând că în parlament PSD și ALDE le bagă pumnul în gură și blochează dezbaterea la legile justiției.
În parlament, însă, peste 50 de amendamente propuse de PNL și USR la Statutul Magistraților, de exemplu, au fost aprobate. Ceea ce arată că majoritatea parlamentară a avut toată deschiderea față de propunerile Opoziției. Depunând aceste amendamente PNL și USR recunosc legitimitatea reformei legilor justiției, legitimitate pe care, în mod duplicitar, o neagă seara în stradă.
Cerem PNL și USR să renunțe la cameleonism, la demagogie și la manipularea unor oameni, majoritatea fiind de bună credință.
Facem un apel la cei care protestează în stradă să se informeze corect asupra a ceea ce se întâmplă cu adevărat în parlament și asupra conținutului real al modificărilor la legile justiției. Manipularea și dezinformarea nu trebuie să ia locul dezbaterilor și discuțiilor în cadrul legislativului. Nu aceasta este esența unei democrații funcționale.

În ceea ce privește solicitarea liderilor PNL și USR de a fi organizate alegeri anticipate le spunem doar atât: AVEȚI GRIJĂ CE VĂ DORIȚI!