20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaArmonii cromatice și muzicale, dedicate Zilei Internaționale a Femeii, la  Galeriile „Cromatic“

Armonii cromatice și muzicale, dedicate Zilei Internaționale a Femeii, la  Galeriile „Cromatic“

Expozițiile „Chromatic harmonies for you“ și „Armonii cromatice și muzicale“  vor fi vernisate, mâine, la Galeriile „Cromatic“. Dedicate Zilei Internaționale a Femeii, expozițiile sunt organizate de:

În cadrul expoziției de artă vizuală „Chromatic harmonies for you“ expun pictură pe lemn și pânză, grafică, pastel și acuarele 23 de artiști.

Artiștii sunt din Craiova, București, Timișoara, Constanța, Drăgășani și Balș. Curatorii expoziției sunt artiștii plastici Mariana Montegaza și Daniel Guță. Vin alături de expozanți Lucian Irimescu (profesor arte vizuale) și Nicolae Marinescu (profesor, director Editura Aius). Expoziția va fi deschisă joi, 7 martie, ora 15:00, și va putea fi vizitată până la finalul acestei luni.

Expoziția „Armonii cromatice și muzicale“

Expoziția „Armonii cromatice și muzicale“ reunește lucrări de pictură pe pânză realizate de 20 de elevi din Craiova și Balș. Sunt îndrumați de artistul vizual Daniel Guță la cursurile de inițiere în artă, găzduite de CJCPCT Dolj. Lucrări de grafică realizate de 6 eleve de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova – clasa profesorului Lucian Irimescu.

Vernisajul este programat la ora 16.00. De expoziția „Armonii cromatice și muzicale“ ne vom bucura până la 26 aprilie.

Pentru oaspeți și, mai cu seamă, pentru mămicile și bunicile lor vor cânta la pian mici compoziții din repertoriul clasic internațional 4 elevi, care frecventează și cursurile de pictură:

  • Rebeca Amza – 7 ani, elevă la Liceul Teoretic „Henri Coandă“
  • Rareș Lucan – 8 ani, elev la Școala Gimnazială „Terraveda“
  • Eliza Patricia Maria Lupu – 9 ani, elevă la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“
  • Ruxandra Lucan – 11 ani, elevă la Școala Gimnazială „Terraveda“

Expozițiile pot fi vizitate de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, str. Al. Macedonski 28. Intrarea este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS