10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura”Vise și trăiri”, un nou volum de versuri şi proză semnat de Nicolae Maroga Enceanu

”Vise și trăiri”, un nou volum de versuri şi proză semnat de Nicolae Maroga Enceanu

Nicolae Maroga Enceanu este un scriitor valoros, un vânător de frumuseţe şi veselie, poet ce surprinde din goană clipa prezentului. Prin opera sa, de o sinceritate revoltătoare, poate reda de la tăcerea oamenilor, vocea pământului până la creşterea ierbii. Acum, Nicolae Maroga Enceanu ne aduce în atenţie un nou volum de versuri și proză scurtă, epigrame și glume, aforisme și reflecții – ” Vise și trăiri”, cu un motto reprezentativ: „Viaţa şi pământul rămâne veşnicul dar făurit de bunul Dumnezeu”.

În volumul ” Vise şi trăiri”, scriitorul reușește șă își evalueze activitatea literară de un lăudabil interes cultural.

”Pot afirma că în versurile sale se simte o maturizare a scriitorului Nicolae Maroga Enceanu, folosind cuvinte specifice zonei oltenești, cu metafore și comparații, prin expresii populare de excepție, îmbogățind patrimoniul cultural al României. O mare dorință a scriitorului este ca moartea să fie mai indulgentă, ceea ce ne duce cu gândul la Faust şi al lui Goethe, care, atunci când i se relevă frumuseţea muncii libere, ca încununare a eforturilor umane, imploră opriea timpului, a clipei şi spune: <<O rămâi – clipă- este atât de frumoasă!>>” a prezentat Doina Drăguţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS