5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaFestivalul concurs „Maria Tănase“ la cea de-a XXV-a ediţie

Festivalul concurs „Maria Tănase“ la cea de-a XXV-a ediţie

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează, în perioada 11 – 15 noiembrie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Se vor celebra 50 de ani de existență a festivalului dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc.

În recital, pe scena Naționalului craiovean, în serile de 13, 14 și 15 noiembrie, care este și seara de gală a evenimentului, vor urca laureați ai edițiilor anterioare ale festivalului. Spectacolele vor începe la ora 18:30, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct. Vor acompania orchestrele: „Lăutarii“ din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros și cea a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ din Craiova – dirijor Nicolae Drăghia. Prezentatoarea celor trei seri de spectacol va fi Iuliana Tudor, realizatorul TV al proiectului fiind Elise Stan.

Concurenții, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, se pot înscrie pentru concursul din cadrul festivalului până la data de 8 noiembrie 2019. Regulamentul și fișa de înscriere se găsesc pe https://www.facebook.com/FestivalulMariaTanase și pe www.traditiidoljene.ro, iar preselecția va avea loc la Teatrul Național „Marin Sorescu“, luni, 11 noiembrie 2019, cu începere de la ora 11.00.

Sesiunea de comunicări cu tema „Maria Tănase și valorificarea folclorului românesc“, din cadrul festivalului, va avea loc marți, 12 noiembrie 2019, cu începere de la ora 13. 00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS