Acasă Actualitate Cultura Expoziție de sculptură „Tare ca piatra”

Expoziție de sculptură „Tare ca piatra”

-

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează, vineri, 25 octombrie, începând cu ora 11.00, vernisajul expoziției „Tare ca piatra”, semnată de Costel Păun din Roșiorii de Vede.

Artistul își materializează expresivitatea artistică într-un obiect mai puțin folosit în sculptură, respectiv în piatră. Pe langă piatră, Cornel Păun mai sculptează și în lemn. Artistul din Rosiorii de Vede a realizat zeci de lucrări în piatră care au fost admirate în ultimii ani la mai multe expoziții de la nivel național.

Costel Păun, născut la 25 august 1951, spune că sculptura este, pentru el, o vocaţie si nu o profesie şi a început ca un hobby. Încă din anii copilăriei a fost atras de magia acestei arte sub toate formele ei, însă cu precădere a fost fascinat de modelarea pietrei. Deşi, considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei. Păun consideră că trebuie să ştii să asculţi piatra, pentru că ea iţi vorbeşte în şoaptă. Expoziția va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

După un oribil accident rutier, întreaga echipă de fotbal a României, care se afla într-un autocar, ajunge în faţa porţii Raiului. –...