11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieMajoritatea de dreapta din CL Craiova, inițiativă de definitivare a conducerii orașului. Începe lupta?

Majoritatea de dreapta din CL Craiova, inițiativă de definitivare a conducerii orașului. Începe lupta?

Majoritatea de dreapta din CL Craiova a făcut, astăzi, un pas înainte. Alianța PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Craiova a luat inițiativa în această dimineață și a convocat, potrivit Codului Administrativ, ședința extraordinară a Consiliului Local pentru definitivarea conducerii orașului.

Pentru ca municipiul Craiova să aibă conducerea rezultată în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie mai este nevoie de învestirea primarului ales, de depunerea jurământului de către cei șase consilieri supleanți, de votarea viceprimarilor propuși de majoritate și de organizarea comisiilor de specialitate care își dau girul pentru viitoarele proiecte de hotărâre.

Potrivit OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, Consiliul Local se poate întruni în ședințe extraordinare la convocarea primarului sau a cel puțin unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Pe acest drept conferit de lege a mizat alianța de dreapta din Craiova. Aceasta a convocat, prin semnăturile a 11 consilieri municipali aleși, validați și învestiți în data de 30 octombrie, când s-a constituit noul Consiliu Local, o ședință extraordinară pentru data de 16 noiembrie, ora 10.00.

Ședința va avea următoarea ordine de zi:

  • 1) Alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local Craiova.
  • 2) Depunerea jurământului de către consilierii locali supleanți, validați de Judecătoria Craiova după data constituirii Consiliului Local Craiova.
  • 3) Constituirea Comisiei de validare a alegerilor și de numărare a voturilor.
  • 4) Alegerea viceprimarilor municipiului Craiova.
  • 5) Organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova.
  • 6) Depunerea jurământului de către primarul Municipiului Craiova.
  • 7) Diverse.

Majoritatea de dreapta din CL Craiova: „Este esențială funcționarea Consiliului Local“

Majoritatea de dreapta din CL Craiova a emis, ulterior, și un comunicat de presă în care susține că funcționarea legislativului local este esențială și că începerea activității nu mai poate fi amânată.

A trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanții au fost și ei validați de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă Primarul PSD nu a convocat încă o ședință de consiliu. Suntem cu toții într-o perioadă încărcată și dificilă în care este esențială funcționarea Consiliului Local și, înțelegând votul și dorința cetățenilor, începerea activității nu mai poate fi amânată. Consilierii locali PNL și USR-PLUS, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10:00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local“, este mesajul transmis de Alianța PNL-USR-PLUS.

Iată care sunt cei 11 consilierii municipali care au convocat ședința extraordinară a Consiliului Local Craiova pentru ziua de luni, 16 noiembrie, ora 10.00: Manuel Borțoi, Eduard-Alexandru Cîrceag, Cosmin Corâțu, Dan Diaconu, Cezar Drăgoescu, Georgel Enescu, Teodor Sas, Flavius Sirop, Nicu Teodorescu, Adriana Ungureanu, Marian Vasile. Convocarea a fost înregistrată la Primăria Craiova la prima oră (08.03).

Așadar, ca într-un joc de șah, Alianța PNL-USR-PLUS a făcut prima mutare. Să fie șah sau direct mat? Urmează mutarea primarului? Primăria a anunțat că va veni și ea astăzi cu un comunicat, referitor la jurământul de învestire a primarului ales.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS