-6 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie S-a constituit noul Consiliu Local Craiova

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova. Ceremonia de constinuire a noului Consiliu Local al municipiului Craiova a avut loc în această după-amiază, în sala mare a Primăriei Craiova, în prezenţa prefectului de Dolj Nicuşor Roşca şi a subprefectului Daniela Dobrin.

Din cei 27 de consilieri locali aleşi în urma scrutinului din data de 27 septembrie, astăzi au depus jurământul de credinţă doar 21. Restul de şase sunt supleanţi pe lista partidelor şi vor depune jurământul în proxima şedinţă, după ce şi mandatele lor vor fi validate de Judecătoria Craiova. Cei 21 de consilieri municipali care au depus jurământul sunt Dan Spânu, Sorin Dinescu, Dorel Berceanu, Lucian Dindirică, Daniela Barbu, Radu Marinescu şi Marin Nicoli – de la PSD, Adriana Ungureanu, Cosmin Corâţu, Marian Vasile, Dan Diaconu, Georgel Enescu, Flavius Sirop şi Teodor Sas – de la PNL, Lucian Săuleanu, Cezar Drăgoescu, Nicu Teodorescu, Manuel Borţoi şi Eduard Cîrceag – de la Alianţa USR-PLUS, Octavian Marinescu şi Constantin Mogoşanu – de la PER.

S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Craiova
S-a constituit noul Consiliu Local al municipiului Craiova

Şedinţa a fost condusă de fostul magistrat Dan Spânu, profesor universitar, fost preşedinte şi vicepreşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, care a intrat în politică în luna august, el candidând pentru PSD. Primarul ales al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, nu poate să-şi exercite încă funcţia deoarece mandatul său nu a fost încă validat, din cauza unei contestaţii în instanţă.

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova. Alianţa PNL-USR-PLUS are majoritate

După cum se ştie, în urma alegerilor din 27 septembrie PSD a obţinut 10 mandate de consilieri locali, PNL – 9, Alianţa USR-PLUS – 5, iar PER – 3. PNL a făcut însă alianţă cu USR-PLUS şi astfel s-a creat o majoritate de dreapta în Consiliul Local, cu 14 mandate.

PSD s-a unit cu PER, dar are cu un mandat mai puţin. Aşa că alianţa PNL-USR-PLUS a obţinut dreptul de a numi cei doi viceprimari ai Craiovei. PNL l-a desemnat pe Marian Vasile (foto), iar Alianţa USR-PLUS pe Cezar Drăgoescu. Mandatele celor doi vor fi supuse la vot într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local, după ce vor fi validaţi şi vor depune jurământul şi ceilalţi şase consilieri absenţi astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte în urma unui grav accident petrecut pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni. Potrivit IPJ...

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Începe procesul şoferului acuzat că a ucis în bătaie...

Curtea de Apel Craiova a dispus începerea judecăţii în dosarul în care un craiovean de 31 de ani este acuzat că a bătut un bărbat de 41 de ani, din Grădinile, Olt. Victima a decedat după câteva zile, la un spital din București. Incidentul a avut loc în decembrie 2019, în Craiova.

Salubritatea, obligată să spele și să dezinfecteze tomberoanele

Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din...

Universitatea din Craiova va asigura tablete pentru studenți, din fonduri europene

Se prelungește termenul pentru obținerea atestatului de administrator condominii...

Administratorii de bloc îşi vor putea obţine certificatul de calificare profesională până în ianuarie 2022 După modificarea Legii asociațiilor...