-4.5 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCJ Dolj a dat startul lucrărilor de modernizare a drumului Craiova - Cetate

CJ Dolj a dat startul lucrărilor de modernizare a drumului Craiova – Cetate

Consiliul Județean Dolj a dat, astăzi, startul lucrărilor de modernizare a DJ 552 Craiova – Cetate.

Acest proiect complex va face din acest drum județean un etalon pentru Dolj. Lucrările sunt de anvergură, dar constructorii au precizat că vor face totul pentru a se încadra în termenul de 14 luni prevăzut pentru execuție.

Tocmai pentru a preîntâmpina problemele care ar putea să apară pe durata derulării lucrărilor, conducerea CJ Dolj i-a pus astăzi, față în față, pe reprezentanții firmelor care vor lucra la drum cu primarii din localitățile de pe raza DJ 552.

Proiectul a fost împărţit în două loturi. Licitaţiile au fost câştigate de asocierea SC Domarcons SRL – SC Erpia SA, cu o ofertă de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA, pentru primul tronson de 27,7 km. Respectiv, de asocierea Strade Bauunternehmung – SC Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, inclusiv TVA, pentru cel de-al doilea tronson de 39,8 km.

Proiectul „,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vîrtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49,6 milioane de euro). Din acești bani, 36 de milioane de euro reprezintă finanțarea europeană nerambursabilă. Diferența va fi suportată de CJ Dolj dintr-un împrumut contractat anul trecut.

Ce presupune modernizarea drumului Craiova – Cetate și ce probleme au ridicat primarii citiți mâine, în Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Membru al unei grupări de cămătari, după gratii

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat deferit justiţiei într-un dosar de camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat în decembrie 2020, iar de atunci a rămas după gratii. Alături de bărbatul arestat preventiv au fost trimişi în judecată alţi şapte inculpaţi, membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș, după cum susţin procurorii DIICOT.

ȘTIRI GdS